Δράση Πολιτών: “Ανάπλαση της εικόνας της ιστορικής Γέφυρας του Τυρνάβου”.

τυρναβος


Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Δράση Πολιτών” του δήμου Τυρνάβου. 


Η Ομάδα Έργου που συντάσσει το προεκλογικό  Πρόγραμμα της  “Δράσης Πολιτών” κοινοποιεί σήμερα την πρότασή της για την ανάπλαση της ιστορικής Γέφυρας του Τυρνάβου .

Έτσι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού,  θα προχωρήσουμε στις ακόλουθες δράσεις , εάν βεβαίως οι δημότες εμπιστευθούν τη διοίκηση του Δήμου στη  “Δράση Πολιτών”.
Δράση 1:Αποκατάσταση και συντήρηση των τσιμεντένιων κιγκλιδωμάτων του καταστρώματος.
Δράση 2:Προσεκτική επανατοποθέτηση των αποκολληθέντων λίθων.
Δράση 3:Εκπόνηση και εφαρμογή μελέτης αρχιτεκτονικού φωτισμού της γέφυρας, έτσι ώστε να αναδειχθεί στο πλέον αναγνωρίσιμο τοπόσημο του Δήμου Τυρνάβου.
Δράση 4:Καθαρισμός από τα αγριόχορτα και ανάδειξη της παρακείμενης κεκλιμένης πέτρινης βαθμίδας .
Η ιστορική πολυτοξοτή γέφυρα του Τιταρησίου ( Ξηριά ) είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την θρησκευτική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Έχοντας αντέξει στα ορμητικά νερά , στις φυσικές καταστροφές και στον χρόνο , κατέστη μάρτυρας και μνημείο της πολιτισμικής κληρονομιάς όλων των  Τυρναβιτών. Γι αυτόν  τον λόγο η “Δράση Πολιτών” θα μεριμνήσει για την ανάδειξη του τοποσήμου αυτού , δημιουργώντας μια επιβλητική εικόνα εισόδου στον Τύρναβο από την κατεύθυνση της Λάρισας.
# Η “Δράση Πολιτών” ευχαριστεί τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και Πολιτικό Μηχανικό / Αγρότη, κ. Θεόδωρο Περιλή , διότι επιμελήθηκε προσωπικά την παρούσα ανακοίνωση εκ μέρους της Παράταξης.
Στέλιος Ροντούλης 
Επικεφαλής
τυρναβος
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest