Παρελθόν – παρόν και μέλλον στο Δήμο Τυρνάβου

αμπελωνας

Λίγες  ημέρες πριν  τις εκλογές νιώθουμε την ανάγκη αλλά  και την υποχρέωση απέναντι σε όλους τους  πολίτες να μιλήσουμε για όλα.

Είμαστε  η Δημοτική  Αρχή που εργάζεται  εδώ και 4,5 χρόνια, αθόρυβα, με σύνεση και  σε πολύ δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, αποδεχόμενοι  πλήρως τη λογική της συνέχειας στα ‘δημοτικά πράγματα’ και τη  γυμνή πραγματικότητα.

Και  η πραγματικότητα ήταν πως ο Δήμος το 2014 είχε  ήδη καταρρεύσει. Ο Δήμος χρωστούσε σε διάφορους  και σε βάθος 10ετίας (χαρακτηριστικά παραδείγματα, γυμναστές στα προγράμματα άθλησης του Δήμου, προμηθευτές  για τη διεξαγωγή των καρναβαλιών μέχρι και τραγουδιστές και ΑΕΠΙ από μουσικές εκδηλώσεις. Ο εξοπλισμός, από  τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, τον στόλο των αυτοκινήτων αλλά και η υποστήριξη πληροφορικών συστημάτων, ήταν εντελώς ξεπερασμένος  και προβληματικός.

Επίσης  κανένας μέχρι τότε δε φρόντισε να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Οι υπηρεσίες όλες ήταν υποστελεχωμένες  και σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν και άτυπες σχέσεις εργασίας.

Και  κυρίως παραλάβαμε μία τοπική κοινωνία η οποία με τις  ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής πορεύονταν  χωρίς κοινωνική συνοχή και έβλεπε με φόβο, σε περιβάλλον οικονομικής  κρίσης, τα προβλήματα που έρχονταν.

Προβλήματα όπως  με την ταφή των νεκρών.

Το  πρώτο σοκ  που πάθαμε  ήταν λίγο πριν  αναλάβουμε το καλοκαίρι  του 2014 όταν μας ενημέρωσαν πως  στον Αμπελώνα δεν υπήρχε χώρος για την  ταφή των νεκρών. Η πρόταση της απερχόμενης Δημοτική  Αρχής Μαλάκου ήταν να χαλασθούν οι διάδρομοι του νέου νεκροταφείου Αμπελώνα  και να δημιουργηθούν νέοι χώροι ταφής.

unnamed 1 - Παρελθόν – παρόν και μέλλον στο Δήμο Τυρνάβου

Αντίστοιχα προβλήματα, αντιμετώπιζε  και η κοινότητα Δαμασίου αλλά και η πόλη  του Τυρνάβου.

Στο νεκροταφείο του  Τυρνάβου υπήρχε και ένα επιπλέον  πρόβλημα που δημιουργήθηκε από όσους το διαχειρίστηκαν με λογική μικροεξυπηρετήσεων  των πολιτών και επαγγελματιών, με αποτέλεσμα για να επισκεφθεί κάποιος τον τάφο των οικείων  του έπρεπε να περνάει πάνω από 3-4 άλλους τάφους.

Εμείς  αμέσως ενεργοποιήσαμε τις διοικητικές  και οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, δημιουργήσαμε τις  πιστώσεις, βρήκαμε τα χρήματα και σχεδιάσαμε τα κοιμητήρια. Από το 2014  έως και σήμερα υλοποιήθηκαν έργα ύψους 440.000 ευρώ.

Έγινε επέκταση  στο κοιμητήριο Αμπελώνα, επέκταση  στο κοιμητήριο Δαμασίου και πλήρης αναβάθμιση του κοιμητηρίου  Τυρνάβου. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και οι πολίτες επισκέπτονται τους  χώρους.

unnamed - Παρελθόν – παρόν και μέλλον στο Δήμο Τυρνάβου

Την συνέχιση αυτής  της πολιτικής την εγγυάται  η σημερινή κατάσταση στα κοιμητήρια. Τα έργα γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, ώστε ο Δήμος να εξασφαλίζει τους κατάλληλους  χώρους ταφής, δίνοντας στοιχεία μιας σύγχρονης, ευαισθητοποιημένης, ανθρώπινης, τοπικής κοινωνίας που σέβεται τους πολίτες της.

sarhozis 700x120 - Παρελθόν – παρόν και μέλλον στο Δήμο Τυρνάβου

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13729 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*