Το Γυμνάσιο Λ.Τ Βερδικούσας συμμετείχε, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, ενεργά στην Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού που διοργάνωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», και η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση στην Ελλάδα «Let’s do it Greece”, με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, την ανάδειξη του «εμείς» έναντι του «εγώ», την δημιουργία ενεργών πολιτών και μιας μεγάλης οικογένειας εθελοντών με σκοπό να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, πραγματοποίησαν δράσεις που περιλάμβαναν διαμόρφωση και καθαρισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σχολείου, βάψιμο εξωτερικών τοίχων, δημιουργία βραχόκηπου με αρωματικά φυτά, δημιουργία βραχόκηπου με ανθόφυτα και δημιουργία λαχανόκηπου. Η συμμετοχική διάθεση ήταν εντυπωσιακή, όλοι λειτούργησαν με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας.
Με τη συμμετοχή , αναλαμβάνει ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί ως κοινωνία, ένα μέρος από την ευθύνη που έχουμε, να νοιαζόμαστε και να δρούμε για να βελτιώνουμε τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας.
Για να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε, ειδικά όταν συνεργαζόμαστε με άλλους, να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.
Για να βιώσουμε το μοναδικό συναίσθημα πληρότητας που γεννιέται όταν  προσφέρουμε με την καρδιά μας τον χρόνο και τον κόπο μας για να κάνουμε κάτι  καλό για τους άλλους ή το περιβάλλον.

βερδικουσια

βερδικουσια

βερδικουσια

Οι μαθήτριες
Δουίκα Ιωάννα- Ελευθερία Γ΄Λυκείου
Ζερδαλή Μαρκέλα Γ΄Λυκείου
Τσιάρα Χρυσοβαλάντω Γ΄Λυκείου

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *