Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων με το Παράρτημα Ρομά και σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου, επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες το Λύκειο του Αμπελώνα μετά από πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ουλάνη Αγησίλαο.

Προηγήθηκε συνάντηση ενημέρωσης και με το Διευθυντή του Σχολείου κο. Σκούφα Ιωάννης καθώς και με τον Σύλλογο διδασκόντων, όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το άγχος κατά την περίοδο της εφηβείας αλλά και τη διαχείρισή του λίγο πριν την έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Σκοπός του εργαστηρίου με θέμα: «Το σχολείο τελειώνει…..Μετά τι;»

ήταν η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών, η ενημέρωση για θέματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι κατά την περίοδο της εφηβείας, τα άγχη, οι ανασφάλειες και οι αμφιβολίες καθώς και οι αυξημένες προσδοκίες των γονέων αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, για την καλύτερη δυνατή επαγγελματική επιλογή των παιδιών.

Στην εφηβεία συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή του ανθρώπου καθώς πρόκειται για μια περίοδο μετάβασης σε νέα δεδομένα. Ο έφηβος καλείται να προχωρήσει στην αυτοανακάλυψή του, την αυτονομία του, την ένταξή του στο κόσμο των ενηλίκων.

Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρξει ομαλή αποδοχή όλων αυτών των αλλαγών.

αμπελωνας

Στο εργαστήρι, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Αίθουσα Δραστηριοτήτων και παρακολούθησαν 60 μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι κοινωνικοί επιστήμονες των Κέντρων Κοινότητας, κ.κ. Βασιλική Νημά (Ψυχολόγος), Ελευθερία Μπουκουβάλα (Κοινωνική Λειτουργός) και Εύη Μπουκόρου (Κοινωνιολόγος), είχαν την ευκαιρία μέσα από τη βιωματική μάθηση και ενεργητικές δραστηριότητες να αναπτύξουν θέματα που αφορούν τους εφήβους όπως, η φιλία, οι σχέσεις με την οικογένεια, οι εξετάσεις, η επιλογή του επαγγέλματος καθώς και ό,τι άλλο τους απασχολεί.

αμπελωνας

Να σημειωθεί ότι τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων και το παράρτημα Ρομά εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για περαιτέρω πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, τηλ. 2410680242 & 2410680250, e-mail: kkoinotitas@larissa-dimos.gr, ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.larissa-dimos.gr/el/component/k2/item/241-kentrokoinothtas, Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45, τηλ 2410231122 e-mail: kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου, Κεντρική Πλατεία 5, τηλ. 2492350315, e-mail: ketrokoinotitassdt@gmail.com

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *