ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

τυρναβος

Δράση Πολιτών: “θα μιλήσει επιτέλους κάποιος για την καταστροφή των αμυγδαλοπαραγωγών;”.


Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Δράση Πολιτών” δήμου Τυρνάβου του Αστ. Ροντούλη.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Τα μηνύματα απελπισίας που δεχόμαστε από αμυγδαλοπαραγωγούς του Δήμου Τυρνάβου είναι αλλεπάλληλα. Ιδιαίτερα δε από την περιοχή Δαμασίου έρχονται βροχηδόν.

Οι παραγωγοί είναι απελπισμένοι , καθώς βλέπουν ανύπαρκτη σχεδόν ανθοφορία στα δένδρα τους , ενώ και η ελάχιστη που υπάρχει γρήγορα “στεγνώνει “.Αυτό σημαίνει ότι η φετινή τους παραγωγή θα πληγεί ανεπανόρθωτα με δραματικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα , χωρίς βέβαια να ευθύνονται οι ίδιοι λόγω ελλιπών καλλιεργητικών φροντίδων.
Φυσικά , ,ο ΕΛΓΑ είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί , όμως λόγω του υφισταμένου Κανονισμού τα τοπικά στελέχη του Οργανισμού μεταφέρουν στους παραγωγούς μια εικόνα ακινησίας και τους παραπέμπουν αργότερα σε διαδικασίες ΠΣΕΑ , μολονότι και οι ίδιοι πιστοποιούν την υπάρχουσα ολική καταστροφή.
Το γεγονός αυτό δείχνει , για πολλοστή φορά ,  ότι ο υπάρχων Κανονισμός του ΕΛΓΑ  είναι  απηρχαιωμένος και πρέπει να αλλάξει , για να γίνει συμβατός με τις σημερινές κλιματικές πραγματικότητες που πολλές φορές κυριολεκτικά αφανίζουν την παραγωγή,  χωρίς οι καλλιεργητές να μπορούν να αντιδράσουν.
Έτσι , εμείς , ως Δράση Πολιτών, δεσμευόμαστε , εάν είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή του Τυρνάβου,  να αγωνισθούμε για την αλλαγή του πεπαλαιωμένου Κανονισμού του ΕΛΓΑ,
έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος των δίκαιων αποζημιώσεων στους παραγωγούς που αποδεδειγμένα πλήττονται από κλιματικά φαινόμενα που αδρανοποιούν τον καλλιεργητικό τους μόχθο και επιφέρουν ορατές καταστροφές.
Ο Δήμος Τυρνάβου θα γίνει μπροστάρης στον αγώνα για την αλλαγή του Κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ , αλλά και για την αλλαγή των παραδοξοτήτων που εμφανίζει ο Κανονισμός των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τους αγρότες μας στη μοίρα τους και στις διαθέσεις της εκάστοτε ηγεσίας του ΕΛΓΑ.Η προστασία του αγροτικού εισοδήματος από την κλιματική αλλαγή απαιτεί νέα θεσμικά εργαλεία θωράκισης του αγροτικού μόχθου και εμείς θα κάνουμε έναν δυνατό αγώνα , για να δοθούν τα εργαλεία αυτά στον αγροτικό κόσμο.
Στέλιος Γ. Ροντούλης 
Επικεφαλής
τυρναβος
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest