«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που μας θυμίζει την υποχρέωση και την ευθύνη μας για την προστασία και την ασφάλεια αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων. Είναι μία ημέρα ευαισθητοποίησης που μας καλεί να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στα άλλα πλάσματα του πλανήτη.

Ως Πολιτεία έχουμε χρέος να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο το θεσμικό πλαίσιο για την υγεία τους και την αντιμετώπιση των φαινόμενων κακοποίησής τους καθώς παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές αδυναμίες και προβλήματα που οφείλουμε να ξεπεράσουμε. Χιλιάδες αδέσποτα ζώα στη χώρα μας διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες λόγω της απάνθρωπης εγκατάλειψης και κακοποίησης τους.

Οι θεσμικές αλλαγές που προετοιμάζουμε δεν θέλουμε να προέλθουν μέσω συσκέψεων σε κλειστά γραφεία, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους, την επιστημονική κοινότητα και ιδιαίτερα τον κτηνιατρικό κλάδο που είναι σε άμεση επαφή με την φροντίδα των αδέσποτων, τις φιλοζωικές οργανώσεις που προσφέρουν ανιδιοτελώς σημαντικό έργο και τους Δήμους της χώρας που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση προγραμμάτων για τα αδέσποτα.

Όσο όμως και αν το θεσμικό πλαίσιο είναι καλό απαιτείται η παιδεία των πολιτών για να εκλείψουν τα κρούσματα κακοποίησης ζώων και προχωράμε ταυτόχρονα σε προγράμματα εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια, επειδή πιστεύουμε ότι η παιδεία είναι ο θεμέλιος λίθος του πολιτισμού».

ελλαδα

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *