τυρναβος

Τα πορίσματα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν τα αμπέλια κατά τη διάρκεια  του 2018 ήρθαν, αλλά η πίκρα δεν έφυγε από τα χείλη των παραγωγών.

Αιτία είναι οι σχεδόν μηδαμινές αποζημιώσεις που λαμβάνουν , μολονότι η ζημία ήταν υπαρκτή και πανθομολογούμενη , μειώνοντας δραματικά το αγροτικό εισόδημα,  σε μια εποχή μάλιστα  υψηλών φόρων και πανάκριβων εισροών.
Φαίνεται πως η διοίκηση του ΕΛΓΑ έχει καλομάθει με την υποχρεωτική  καταβολή των αγροτικών εισφορών και των εκτιμητικών τελών , αλλά μάλλον κάνει το κορόιδο όταν πρέπει να καταβληθούν στους παραγωγούς οι αποζημιώσεις που δικαιούνται.
Η κατάσταση αυτή πρέπει να παύσει.Οι παραγωγοί πλήττονται βάναυσα και ο ΕΛΓΑ το παίζει αδιάφορος. Έτσι , αναγκαζόμαστε , ως Δράση Πολιτών,  να προχωρήσουμε στην ακόλουθη δέσμευση:
Αν η Δράση Πολιτών κερδίσει στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση , ο Δήμος Τυρνάβου δεν θα μένει απαθής μπροστά σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές του ΕΛΓΑ. Εμείς θα πιέζουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και, όποτε ο ΕΛΓΑ θα παραβιάζει καταφανώς τα νόμιμα συμφέροντα των παραγωγών , θα τίθεται με πρωτοβουλία του Δήμου Τυρνάβου ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, για να δικαιολογεί εκεί τις αποφάσεις του , που διώχνουν τους αγρότες από την καλλιέργεια της γης τους.
Μπροστά στην καταστροφή των αγροτών μας δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα και να ποιούμε την νήσσαν. Η Δράση Πολιτών θα δρα στην κυριολεξία και θα θέτει  την κάθε διοίκηση του ΕΛΓΑ ενώπιον των ευθυνών της.Το κακό έχει παραγίνει και κάποιοι πρέπει να το σταματήσουν.
Στέλιος Ροντούλης 
Επικεφαλής ” Δράσης Πολιτών “.
drasi-politon
Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *