ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

καιρος

Καιρός για τους αγρότες 4-11 Απριλίου 2019


Kαλοκαιρια θα επικρατήσει εως τις 4 Απριλίου στη χώρα αλλα στη συνέχεια διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά απο τα δυτικά θα δώσουν πολλές βροχές και καταιγιδες για αρκετές ημέρες στη χώρα.

Αναμένεται να ποτιστεί ολη η επικράτεια και μάλιστα με τα μεχρι στιγμής δεδομένα στα δυτικά τμήματα και δευτερευοντος στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι έντονα.
Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε διαρκή σκαμπανεβασματα απο νοτιάδες σε βοριάδες. Αρκετά χιόνια στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας ενω στα ανατολικά και νότια δεν αποκλείεται και μεταφορα αφρικάνικης σκόνης.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100
Στη Θεσσαλία φαίνεται οτι συνολικά θα βρεξει αξιόλογα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για αξιόλογες βροχές να εχει στις 6-7-8 Απρλιου. Προς το τέλος της περιόδου εκτίμησης φαίνεται οτι στα ηπειρωτικά θα παραμείνει αστάθεια και θα εκδηλώνονται τα μεσημέρια και τα απόγευμα τοπικές μπορες ή καταιγίδες.
Όπως έχουμε πει πρόγνωση δεν υφίσταται πάνω απο 5-6 ημέρες. Οι παρακάτω χάρτες ειναι ΤΑΣΗ  του καιρού εως και τις 11 Απριλη και ενδέχεται να έχουμε αποκλίσεις όσο πλησιάζουν οι μέρες.
Είναι πάντως εντυπωσιακό οτι η τελευταια μηναια εκτιμηση πάει πολύ καλά έως άριστα αφού τονίσαμε οτι τις 15 πρώτες ημέρες του Απρίλη αναμένονται πολλες βροχές στη χώρα και χιόνια στα βουνά(ψηλά υψόμετρα).
Τελος οι θερμοκρασία αρχικά θα βρεθεί κοντά στους 20-23°C αλλά απο τις 5/4 με τις βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα πέσει σημαντικά αλλά στη συνέχεια θα ανεβεί πάλι σε κανονικά για την εποχή επίπεδα (16-18°C). Στα ανατολικά και νοτια με τους νοτιάδες πιο επικρατεστερους άνεμους η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεγάλη πτώση.
καιρος
 Παρακολουθειτε βέβαια και τα τακτικά 3ημερα δελτία καιρού του Blog μου αλλά κάνετε και like στη σελίδα μου ΚΑΙΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK
Η καλύτερη και πιο ακριβής ενημέρωση για τον καιρό είναι μόνο εδώ.
Eπισης στο ραδιοφωνικό σταθμό PRESSING 90.1 FM  αλλα και στο τηλεοπτικό κανάλι TV-10 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ μπορειτε με ακουτε και να με βλέπετε με όλα τα νεότερα του καιρού.
Ακολουθούν οι ημερήσιοι χάρτες με τις περιοχές που θα εχουν σποραδικά φαινόμενα(κίτρινο) και πιο αξιόλογα φαινόμενα(πορτοκαλί) και έντονα φαινόμενα(κόκκινο χρώμα)

 

 

 

 

 

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest