ΚΕΛΛΑΣ: «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ»

ΚΕΛΛΑΣ: «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ»

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΦΙΑΛΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Το θέμα της διακοπής της υλοποίησης του Προγράμματος Διαχείρισης Πλαστικών Κενών Φιαλών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στους επτά Δήμους της Π.Ε. Λάρισας, φέρνει στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κκ. Γ. Σταθάκη και Στ. Αραχωβίτη.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος πολιτικός, επικαλούμενος και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, επισημαίνει πως «το Πρόγραμμα Διαχείρισης Πλαστικών Κενών Φιαλών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων βρίσκεται «στον αέρα». Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.), της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), των συνεργαζόμενων Δήμων και γεωτεχνικών φορέων, με θετική συμβολή στην καταπολέμηση της παράνομης ρίψης συσκευασιών φυτοφαρμάκων».
Σημειώνει, στη συνέχεια, ότι «μέσα στο 2018 έχει λήξει η πιλοτική εφαρμογή του εν λόγω Προγράμματος, με αποτέλεσμα, φαινόμενα όπως η υπερχείλιση των σωρών των προκαθορισμένων σημείων συλλογής των συσκευασιών καθώς και η ρίψη τους σε ρέματα κοντά σε αγροτικές περιοχές, να κάνουν πλέον την εμφάνισή τους στον Θεσσαλικό κάμπο».

«Κατά συνέπεια», αναφέρει ο κ. Κέλλας, «επανέρχεται η απειλή μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και του εδάφους», την ίδια στιγμή, που «τα αρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δεν έχουν εξετάσει το κοστολογημένο σχέδιο υλοποίησης του Προγράμματος, που έχει καταθέσει ο Ε.ΣΥ.Φ., ως υπεύθυνος φορέας της πιλοτικής εφαρμογής του».
Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. ρωτά τους Υπουργούς, σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την απρόσκοπτη συνέχιση, στους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας, της υλοποίησης του Πρόγραμματος Διαχείρισης Πλαστικών Κενών Φιαλών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, από τους αρμόδιους φορείς και ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών τους.

xristos kellas - ΚΕΛΛΑΣ: «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ»

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - ΚΕΛΛΑΣ: «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ»
Αγροτικά - Κτηνοτροφικά