Δείτε βίντεο από το Τυρναβίτικο Καρναβάλι 2019 (Μέρος 2ο)

Δείτε βίντεο από το Τυρναβίτικο Καρναβάλι 2019 (Μέρος 2ο)

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ρεπορτάζ Αστέριος Στέλιος – Σεΐζης


40 χρόνια Τυρναβίτικο Καρναβάλι 2019

Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό, χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες απόλαυσαν ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης και χαράς στην πόλη του Τυρνάβου την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019.

Το φετινό Τυρναβίτικο Καναβάλι και Μπουρανί έκλεισε τα 40 χρόνια, με τη σημερινή του μορφή από το 1979 όταν ο θεσμός καθιερώθηκε από τον τότε δήμαρχο Δημήτρη Κουγιώνη. Κι όμως μετά από σαράντα χρόνια, παρά την οικονομική κρίση άλλων και τωρινών χρόνων, ο θεσμός συνεχίζεται, έστω και με μικρότερο μέγεθος σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το Καρναβάλι στον Τύρναβο, με μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών και επισκεπτών και το κέφι αμείωτο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι, η συμμετοχή ήταν και φέτος από τις μεγαλύτερες με περίπου 3.500 καρναβαλιστές να συμμετέχουν στην παρέλαση, στους κεντρικούς δρόμους του Τυρνάβου με δεκάδες γκρουπ και άρματα και πολυπληθείς ομάδες. Ο Γιώργος Κιτσούλης μαζί με τους Κυριάκο Πέρπερα, Μιχάλη Τζιόλα και Νατάσα Παντελίδου με όλο το επιτελείο τους, με τη συμπαράσταση των εργαζομένων του Δήμου, δημιούργησαν πρωτότυπα άρματα με φανταχτερά χρώματα και έμπνευση από την καθημερινότητα.

Οι συμμετοχές αρμάτων και γκρουπ ήταν και φέτ ος μοναδικές, με τη φιλαρμονική του Δήμου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θέμη Σαμαντζή να ανοίγει τη μεγάλη παρέλαση.

Εντυπωσιακός και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος ως Καίσαρας ο οποίος ήταν εμπνευσμένος από τις σημερινές αυτοκρατορίες του κόσμου που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε ότι αφορά τα αρνητικά από εκείνες των αρχαίων και ελληνιστικών χρόνων. Ακολούθησε η λαμπερή Βασίλισσα του Καρναβαλιού κ. Δήμητρα – Κλειώ Δολμέ πάνω σε άμαξα που οδηγούσε και φέτος ο Αποστόλης Σακελάρης .

Το καρναβάλι του Τυρνάβου θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο της Κεντρικής Ελλάδας, όπου κάθε χρόνο προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναλυτικά οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι 2019

Αν σας άρεσαν τα βίντεο,➡ Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι στο #YouTube #AsteriosSteliosASnews

Αν σας άρεσαν τα βίντεο,➡ Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι στο #YouTube #AsteriosSteliosASnews

Αν σας άρεσαν τα βίντεο,➡ Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι στο #YouTube #AsteriosSteliosASnews

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Δείτε βίντεο από το Τυρναβίτικο Καρναβάλι 2019 (Μέρος 2ο)

Τύρναβος