Αστέριος Ροντούλης για τον Αμπελώνα (βίντεο)


Ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Τυρνάβου κ. Αστέριος Ροντούλης προβάλλει με σποτ του συνδυασμού “Δράση Πολιτών” τις εξής δεσμεύσεις για τον Αμπελώνα.

1)Επαναλειτουργία του Αμαξοστασίου στον Αμπελώνα.Η κατάργησή του ήταν ένα τεράστιο λάθος.

2)Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνονται εναλλάξ σε Τύρναβο και Αμπελώνα.Το πέτρινο Δημαρχείο του Αμπελώνα θα αξιοποιηθεί πλήρως ως διοικητικός μοχλός της ευρύτερης περιοχής του Αμπελώνα.

3)Τα παλαιά Σφαγεία του Αμπελώνα θα μετατραπούν σε μια σύγχρονη δομή παρέμβασης στο οξύτατο πρόβλημα των αδεσπότων ζώων.Το θέμα αυτό θα αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα και φιλοζωική ευαισθησία.

4)Ενώ στον Τύρναβο θα προωθείται ο θρησκευτικός τουρισμός, στον Αμπελώνα με ειδική διαφημιστική καμπάνια του Δήμου θα προωθήσουμε τον γαστρονομικό τουρισμό, επιδιώκοντας την αναζωογόνηση της αγοράς του Αμπελώνα μέσω προσέλκυσης καταναλωτών από άλλα αστικά κέντρα, κυρίως δε από τη γειτονική Λάρισα. Το δίπολο θρησκευτικός τουρισμός του Τυρνάβου και γαστρονομικός τουρισμός του Αμπελώνα θα λειτουργήσει ως ατμομηχανή για την τοπική οικονομία , συγκρατώντας νέους ανθρώπους στον τόπο τους.

5)Από τα επόμενα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στο άλσος του Αγίου Γεωργίου θα λειτουργεί ένα “Χριστουγεννιάτικο Στρουμφοχωριό “, έτσι ώστε εκατοντάδες οικογένειες να επισκέπτονται τον Αμπελώνα και τα καταστήματά του.Γενικότερα, το άλσος του Αγίου Γεωργίου θα μετατραπεί σε μια υπαίθρια δομή πολλαπλών ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα η φροντίδα του να είναι διαρκής και να μην περιορίζεται μόνο στην τέλεση της “Γιορτής Κρασιού”.

6) Η ομάδα του Αμπελωνιακού θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο βοηθητικό γήπεδο , ενώ το νυν βοηθητικό , αναμορφωμένο, θα εξυπηρετεί τα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

7)Θα επιδιωχθεί η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού , έτσι ώστε να υπάρξει ένα πλάνο σοβαρών ανασκαφικών εργασιών στην περιοχή της αρχαίας Φάλαννας. Η ανάδειξη του υπάρχοντος αρχαιολογικού χώρου θα προσφέρει πληθώρα ευεργετημάτων σε Αμπελώνα και Τύρναβο.

8)Ένας ασφαλής ποδηλατόδρομος θα ενοποιεί τον Τύρναβο με τον Αμπελώνα για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

9)Παρεμβάσεις στην περιοχή του Αύλακα, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς και στο Παλαιό Δημαρχείο (δημιουργία πολιτιστικού Κέντρου) θα αλλάξουν την αστική όψη του Αμπελώνα με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους.

10)Τέλος στους αμιαντοσωλήνες του δικτύου ύδρευσης και γρήγορη αποπεράτωση των έργων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

11)Ουσιαστική ενδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα με το αναγκαίο προσωπικό και τα απαραίτητα ιατροτεχνολογικά μέσα.

12)Η Εκκλησία της Παναγίας θα αποκτήσει μια σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων μέσα σε ένα νεότευκτο Πνευματικό Κέντρο.

13)Η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης του αγροτικού οδικού δικτύου θα τερματισθεί. Ένα μηχάνημα έργου θα αγοραστεί αποκλειστικά για τον Αμπελώνα και θα λειτουργεί αποκλειστικά στην αγροτική ζώνη του Αμπελώνα.

14) Το φυσικό αέριο θα εγκατασταθεί στον Αμπελώνα με τους όρους και τη φιλοσοφία δράσης της νέας δημοτικής αρχής, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα λάθη που υπήρξαν στην περίπτωση του Τυρνάβου.

15)Τα ζητήματα της καθημερινότητας (αποκομιδή απορριμμάτων, συντήρηση πρασίνου, δημοτικός φωτισμός, άνετη χρήση Πλατειών,Παιδικών Χαρών και Πεζοδρομίων ,ευπρεπισμός Κοιμητηρίων, κ.α) θα αποτελέσουν την υψίστη προτεραιότητα στη δημοτική αρχή της “Δράσης Πολιτών”. Η “Στροφή στην Καθημερινότητα του Πολίτη” θα είναι πυξίδα δράσης για τη “Δράση Πολιτών” και όχι ένα σύνθημα κενού περιεχομένου.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας