Η ετήσια εμποροπανήγυρη του Τυρνάβου, έχει θεσπιστεί με το από 16-1-1973 Β.Δ. «Περί του χρόνου τέλεσης ετήσιας εμποροπανήγυρης εν τω Δήμω Τυρνάβου», γίνεται πάντα στο ίδιο μέρος {τοποθεσία ΤΟΥΜΠΑ} στις 5 με 11 Μαΐου κάθε έτους, διαρκεί 7 ημέρες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν. 4497/2017 «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» ΦΕΚ 171/Α΄/13-11-2017.

• Η διάθεση των παραπηγμάτων γίνεται πλέον σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στις ανωτέρω διατάξεις του νόμου και του Κανονισμού Εμποροπανήγυρης που ψήφισε το Δ.Σ Τυρνάβου (απόφαση 70/2018) ενώ για τις τυχόν κενές θέσεις η διάθεση γίνεται πάντα στις 3 Μαΐου κάθε έτους κατά τις πρωινές ώρες έως 12.00 (μεσημέρι).
• Όσοι συμμετείχαν πέρυσι και επιθυμούν να συμμετάσχουν και φέτος, μπορούν να επικοινωνούν ΕΓΚΑΙΡΩΣ με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου μας (τηλ. 24923 50103) ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Δήμου www.tirnavos.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν σχετικά, να υποβάλλουν σχετική αίτηση και να αποστείλουν το αντίστοιχο Τέλος Εμποροπανήγυρης που θα ισχύει σύμφωνα με τον τρόπο που θα τους υποδειχθεί, το αργότερο μέχρι 15 Απριλίου 2019.
Σε περίπτωση που ο Δήμος δεν θα λάβει μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία το αντίστοιχο Τέλος, ο χώρος θα διατίθεται ελεύθερα σε όποιον ενδιαφερόμενο λάβει μέρος στη διαδικασία της 3ης Μαΐου και καταβάλει στο ακέραιο το συνολικό ποσό.
• Προσοχή : αν για διάφορους λόγους δεν θα μπορέσετε να λάβετε μέρος στην επόμενη εμποροπανήγυρη, επικοινωνήστε με τις υπηρεσίες του Δήμου – ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ.
• Ο Δήμος θα σας παρέχει μια πρίζα και όχι ντουί. Η ευθύνη φωτισμού των παραπηγμάτων θα είναι δική σας. Φροντίστε να προμηθευτείτε με τα ανάλογα ηλεκτρολογικά συστήματα (γιρλάντες, μπαλαντέζες κ.λπ.) οι οποίες θα πρέπει να έχουν απαραίτητα λάμπες φθορισμού ή οικονομικές λάμπες.

• ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ συμμετοχής:
1. Αίτηση συμμετοχής (διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου : www.tirnavos.gr)
2. Άδειες
α) Βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας (από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας του πωλητή) ή
β) Άδεια υπαίθριου εμπορίου πωλητή επαγγελματία λαϊκών αγορών με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα προϊόντα του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης σε ισχύ ή
γ) Άδεια υπαίθριου εμπορίου πωλητή παραγωγού λαϊκών αγορών με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα προϊόντα του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης σε ισχύ ή
δ) Άδεια πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα προϊόντα του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης σε ισχύ ή
ε) Κάτοχοι αδειών για συγκεκριμένες κυριακάτικες αγορές που εκδόθηκαν με βάση προγενέστερο θεσμικό πλαίσιο με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα προϊόντα του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης σε ισχύ ή
στ) Επαγγελματίες που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα προϊόντα του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης σε ισχύ ή
ζ) Άδεια φυσικού προσώπου διάθεσης έργων τέχνης, καλλιτεχνημάτων, χειροτεχνημάτων και ειδών λαϊκής τέχνης και λοιπά έργα πρωτότυπης, αποκλειστικά δικής τους καλλιτεχνικής δημιουργίας ή αδειούχους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Α.Λ.Ο.) για τη διάθεση αποκλειστικά έργων ίδιας παραγωγής των μελών τους (1 θέση ανά τέσσερα μέλη)
3. Βιβλιάριο Υγείας (για πώληση τροφίμων & ποτών)
4. Βεβαίωση καταλληλότητας προσωρινού χώρου ή οχήματος (αν πρόκειται για Καντίνα)
5. Δημοτική ενημερότητα (Μη οφειλή στο Δήμο Τυρνάβου)
6. Δελτίο Ταυτότητας (φωτοαντίγραφο) ή Διαβατήριο και άδεια παραμονής (για αλλοδαπούς)
7. Βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας – επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
8. Λοιπά δικαιολογητικά κατά περίπτωση (ύστερα από συνεννόηση με ην Υπηρεσία)
Τα ανωτέρω δικαιολογητικά τα στέλνετε ταχυδρομικά στην διεύθυνση:
Δήμος Τυρνάβου
Τμήμα Προσόδων & Περιουσίας
Στ. Καράσσου 1
Τ.Κ. 401 00 Τύρναβος

• Την τελευταία ημέρα λειτουργίας της εμποροπανήγυρης 11/5, παρακαλείσθε να τηρήσετε τα παρακάτω :
1. Να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κατά την αποχώρησή σας.
2. Να συνεργαστείτε με τους Ηλεκτρολόγους που θα υπάρχουν για την εξυπηρέτησή σας.
3. Να μην εισέλθετε με τα αυτοκίνητά σας στο χώρο της εμποροπανήγυρης πριν τις 10 το βράδυ την τελευταία ημέρα λειτουργίας της εμποροπανήγυρης (θα υπάρξει αυτοκίνητο που θα εμποδίζει την είσοδο και την έξοδο).
4. Να διευκολύνετε με την στάση σας και τη συνεργασία σας τους συναδέλφους σας που τυχόν θα φύγουν αργά το βράδυ ή ακόμη και την επομένη ημέρα.

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *