Ο Θανάσης Παιδής στηρίζει τα παιδιά από το λύκειο Ελασσόνας που κέρδισαν το βραβείο ρομποτικής

Του Αστέριου Στέλιου

Σημαντική διάκριση  για τα παιδιά του Λυκείου Ελασσόνας αφού διακρίθηκαν με το 1ο βραβείο καλύτερης ιδέας, στην 2η φάση του Διαγωνισμού Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών, όπου συμμετείχαν 218 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή 246 ομάδες μαθητών από σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταθέτοντας πολύ δημιουργικές και πρωτότυπες προτάσεις για τη χρήση και την αξιοποίηση ανοιχτών τεχνολογιών (όπως arduino, raspberry Pi, thymio, Edison, Mbot. ESP32 κ.α), τρισδιάστατων τεχνολογιών σάρωσης-σχεδιασμού-εκτύπωσης και ανοιχτού λογισμικού. Από το πλήθος και την ποιότητα των προτάσεων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί πολύ αξιόλογο ανοιχτό περιεχόμενο που θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Θανάσης Παιδής επισκέφτηκε και συνεχάρη το Λύκειο της Ελασσόνας που κέρδισε το 1ο Βραβείο καλύτερης ιδέας. Ο ειδικός σύμβουλος της περιφέρειας Θεσσαλίας που στηρίζει πάντα τις καινοτομίες και ειδικά όταν αυτές προέρχονται από τη νεολαία, θα κάνει πρόταση ώστε τα σχολεία που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, να πάρουν από ένα κιτ ρομποτικής που θα τους βοηθήσει να εξελίξουν κι άλλο την προσπάθεια τους στην επιστήμη της ρομποτικής.

με πληροφορίες από το elassonanews.gr