Κατσιαντώνης: Την “ταφόπλακα” που έβαλε στην Παιδεία η κυβέρνηση, εμείς θα τη σηκώσουμε

Για ένα μέλλον που ανήκει στα παιδιά, και οφείλει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να χτίσουμε με βάση την Παιδεία, έκανε λόγο ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γιώργος Κατσιαντώνης, καλωσορίζοντας στη Λάρισα την Τομεάρχη Παιδείας της παράταξης, Νίκη Κεραμέως.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ και στο χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την Παιδεία, ο Γιώργος Κατσιαντώνης επισήμανε πως “το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τα τελευταία χρόνια έχει μία πορεία καθοδική. Το τρίπτυχο αξιολόγηση-αριστεία-αξιοκρατία που είναι η βασική αρχή της Νέας Δημοκρατίας, να θεωρείτε σίγουρο ότι θα το πράξει.

Θέλουμε μια ποιοτική εκπαίδευση, μία εκπαίδευση που θα είναι ασφαλής για τα παιδιά μας, γιατί όσοι από μας έχουμε παιδιά, βλέπουμε, το ζούμε στην καθημερινότητα, ότι ούτε οι σωστές υποδομές υπάρχουν, και βέβαια έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, που είναι σε έξαρση, το λεγόμενο bullying. Η ασφάλεια που πρέπει να προβλέπεται για κάθε σχολείο, δεν υπάρχει, και το γνωρίζω γιατί είμαι γονιός. Η ασφάλεια αυτή, θα υπάρξει μέσα από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας”.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Παιδεία αποτελεί επένδυση για το μέλλον της Ελλάδας, και σε αυτή την πορεία θα κινηθεί η Ν.Δ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Την ταφόπλακα που έχει βάλει στο κομμάτι της Παιδείας μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και την αποκαλώ έτσι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό έχει παραμείνει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον Αλέξη Τσίπρα, εμείς θα τη σηκώσουμε.

Και θα δείτε ότι με μια νέα πορεία, με ένα νέο όραμα, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωτικά μπροστά”.

Μαθήματα υποκριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων….

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης έκανε λόγο για πλήρη υποβάθμιση της Παιδείας από την κυβέρνηση σημειώνοντας όμως ότι έχει αναβαθμίσει κάτι το οποίο όπως υπογράμμισε “έχει περάσει στα ψιλά γράμματα, και αυτό είναι η υποκριτική τους” λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θεωρώ δεδομένο ότι μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα ο πρωθυπουργός μαζεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα και κάνει μαθήματα υποκριτικής. Και θα το αιτιολογήσω με ένα μικρό παράδειγμα…

Πριν λίγο διάστημα ψηφίζαμε την αναθεώρηση του Συντάγματος. το άρθρο 16 που είχε άμεση σχέση με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Οι κύριοι της κυβέρνησης ένας-ένας έπαιρναν το λόγο από το βήμα της Βουλής και προσπαθούσαν να αιτιολογήσουν, για ποιο λόγο το καταψηφίζουν. Κάποια στιγμή ανέβηκε ο κύριος Κατρούγκαλος, που πρόσφατα μάλιστα επισκέφθηκε και την Τουρκία και ξέρουμε όλοι τι συνέβη, και η αιτιολογία που έδωσε ήταν ότι δεν ήθελε οι φοιτητές να βγάζουν δάνειο για να μπορούν να σπουδάζουν σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο.

Την ώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των παιδιών τους , έχουν σπουδάσει η συνεχίζουν τις σπουδές σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Και το κυριότερο; Μεγάλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εργάζονται σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Κύπρο. Δηλαδή αντί να μαθαίνουμε από τη Κύπρο, που περίπου το 2,8% του ΑΕΠ βασίζεται σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, οι κύριοι της κυβέρνησης συνεχίζουν να έχουν παρωπίδες, και η υποκριτική τους δεν έχει όρια”.

Νωρίς το πρωί ο Γιώργος Κατσιαντώνης με την Τομεάρχη Παιδείας, τους άλλους δύο Βουλευτές του Νομού, καθώς και τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Λάρισας βρέθηκαν νωρίς το πρωί κοντά στους μαθητές και στους δασκάλους του 39ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας,όπου παρακολούθησαν την εξαιρετική γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμο, ενώ είχαν συνάντηση με φορείς των τριών βαθμίδων της Εκπαίδευσης.