Ανακοίνωση ΠΠΛ-Μ για αναμενόμενη παρουσία Παππά στη Λάρισα

Ανακοίνωση ΠΠΛ-Μ για αναμενόμενη παρουσία Παππά στη Λάρισα

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία (ΠΠΛ-Μ), με θλίψη και οργή, πληροφορήθηκε τις, με απύθμενο θράσος, δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά στη Βέροια, σχετικά με τη Μακεδονία και ειδικότερα ότι «…η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων».

Ως Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας και ως γνώστες της Ιστορίας της Πατρίδος μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις απαράδεκτες, ανιστόρητες, προσβλητικές και Εθνικά υποτιμητικές δηλώσεις του Υπουργού.
Όταν, στα πέρατα του κόσμου, από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα, είναι γνωστή σε όλους η ιστορία της Ελλάδος, από πότε δήθεν γνωρίζουν την Μακεδονία ως «Μακεδονία των γειτόνων»; Από το 1992 που δημιουργήθηκε το κράτος τους και δήλωνε ο Γκλιγκόροφ ότι είναι Σλάβοι που ήρθαν στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή 1.000 χρόνια μετά το Μέγα Αλέξανδρο;
Όταν οι ένδοξοι Έλληνες της αρχαιότητας και μείζων μεταξύ αυτών ο Μέγας Αλέξανδρος έγραφαν την λαμπρότερη ιστορία στον κόσμο, όταν οι ήρωες του 1821 πολεμούσαν και θυσιάζονταν για την Ελευθερία της Πατρίδος μας, όταν οι Έλληνες Μακεδονομάχοι και ο Παύλος Μελάς έδιναν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Μακεδονίας μας, υπήρχαν στον χάρτη οι γείτονές μας και η κλεμμένη ιστορία τους;

Όλοι αυτοί δεν θυσιάστηκαν και δεν έχυσαν το αίμα τους, για να μπορεί ο κ. Παππάς να μιλάει ελεύθερα και να εκφράζει τις εθνομηδενιστικές του ιδεοληψίες. Οι αγώνες των Ελλήνων στην μακραίωνη Ιστορία μας, πρωτίστως χρειάζονται σεβασμό και τιμή, και όχι προσβλητικά αφηγήματα.

Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε τον κ. Παππά, όχι μόνον να ανακαλέσει τα ανιστόρητα φληναφήματά του και να παύσει να προσβάλει την Ιστορία της Ελλάδος και τη συνείδηση των Ελλήνων αλλά και να μην κάνει τον κόπο να προσέλθει στη Λάρισα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη μέγιστη θρησκευτική και εθνική μας εορτή, την 25η Μαρτίου!

Δεν είναι ευπρόσδεκτος!

Καλούμε δε, την πολιτειακή ηγεσία της Λάρισας να μην παρακαθίσει δίπλα του, αν δεν επιθυμεί να του προσδώσει ο Λαρισαϊκός λαός τα ίδια χαρακτηριστικά, καθώς είναι γνωστό ότι «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» ή «πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι».


Η Συντονιστική Επιτροπή της ΠΠΛ-Μ
(Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία)