Στη Λάρισα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με σύνθημα: ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας & Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτόαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες να πάρουν μέρος στη μεγάλη –πολιτική συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Μάρτη στις 7.00 μ.μ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με ομιλητή το ΓΓ της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Οι τοπικές εκλογές δεν είναι «κάτι άλλο», είναι απόλυτα ενταγμένες στην συνολική πολιτική αντιπαράθεση. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, είναι αυτή που θα δώσει ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχεται ο λαός μας. Οι πολιτικές μάχες της επόμενης περιόδου δε χωρίζονται μεταξύ τους, η μια είναι συνέχεια της άλλης. Η ΕΕ κατευθύνει, η κυβέρνηση υλοποιεί, η τοπική διοίκηση εξειδικεύει.

Ο λαός μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχει μεγάλη πείρα. Κάποτε μας λέγανε «το φως και το σκοτάδι», εννοώντας τον τότε δικομματισμό «ΠΑΣΟΚ- ΝΔ». Αυτό δεν τους εμπόδισε να συγκυβερνήσουν λίγα χρόνια μετά. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να κάνει λόγο για «προοδευτικό μέτωπο» ενάντια, υποτίθεται, στον εθνικισμό και το «νεοφιλελευθερισμό»! Το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό δεν είναι παρά ένα υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τη συγκόλληση με διάφορες δυνάμεις και γυρολόγους πολιτικούς, που έχουν πρωτοστατήσει στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πώς μπορεί να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά όταν επί χρόνια συνυπήρχε με τέτοιες ακροδεξιές δυνάμεις όπως είναι οι ΑΝΕΛ. Όταν εισπράττει συγχαρητήρια από τέτοιες δυνάμεις όπως για παράδειγμα ο «διαβολικά καλός» Τραμπ, για τη συμβολή στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να γυρίσει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και στα “πλυντήρια” που φτιάχνει. Καλούμε κάθε εργάτη και εργάτρια, αγρότη και αγρότισσα, νέα, νέο, να προβληματιστεί και να κάνει κριτήριο για την ψήφο και τη στάση του, τις επικίνδυνες εξελίξεις που έχουμε στην περιοχή μας, την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς, με το «πρωτοπόρο» ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, στους μαθητές, τους σπουδαστές, τους νέους εργαζόμενους και τους καλούμε να κάνουν κριτήριο ψήφου, στάσης τους να μην στοιχηθούν με τα αστικά, συστημικά συμφέροντα που υπονομεύουν τη ζωή και το μέλλον τους. . Η πρώτη ψήφος να είναι ΚΟΚΚΙΝΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Ο λαός του νομού μας όπως και όλος ο ελληνικός λαός έχει και την πείρα και τη γνώση να απορρίψει μαχητικά το προσκλητήριο της άρχουσας τάξης, να επιλέξει το δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, να συστρατευτεί με το ΚΚΕ, να το δυναμώσει σε όλες τις κάλπες! Να δυναμώσει την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στους εκλεκτούς τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες.