Παρουσιάζεται στη Νίκαια το βιβλίο του Άκυ Μητσιούλη

Το βιβλίο του Άκυ Μητσούλη « Ένα μυστήριο μία φορά » που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λογείον», παρουσιάζεται  από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Prospero την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, ώρα 19.00 Αίθουσα Χορωδίας της Μουσικής Σχολής Νίκαιας.

Ένα μυστήριο μία φορά, είναι το σύγχρονο, σκοτεινό, γοτθικό, θεατρικό παραμύθι του Άκυ Μητσούλη που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «Λογείον».

«Δύο παιδιά, εκεί κοντά στο μεταίχμιο, μεταξύ εφηβείας και ενηλικίωσης, ο Ευθύμης και η Λυδία, ξυπνούν ένα πρωί στο σπίτι τους και συνειδητοποιούν ότι οι γονείς τους έχουν εξαφανιστεί.

Η αρχική αισιοδοξία ότι απλώς άργησαν να επιστρέψουν στο σπίτι γρήγορα εξανεμίζεται καθώς οι ώρες περνούν και οι γονείς τους δεν επιστρέφουν στο σπίτι. Ο φόβος τους μεγαλώνει όταν καταλαβαίνουν ότι είναι κλειδωμένοι στο σπίτι , χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Και το χειρότερο… Ο σκοτεινός Άνδρας ο οποίος έχει κάνει την εμφάνιση του στα εφιαλτικά όνειρα της Λυδίας, νύχτες τώρα, εμφανίζεται ζωντανός μπροστά τους.

Ποιος είναι αυτός ο σκοτεινός Άνδρας, τι σχέση έχει με την εξαφάνιση των γονιών του Ευθύμη και της Λυδίας και γιατί οδηγεί τα παιδιά σε ένα τρομακτικό και περιπετειώδες ταξίδι στο Σκοτεινό Δάσος και τελικά… που βρίσκονται οι εξαφανισμένοι γονείς»;

Ο Άκυς Μητσούλης έχοντας σκηνοθετήσει, διασκευάσει και γράψει πολλά κείμενα και για το παιδικό θέατρο, εδώ καταπιάνεται με ένα ταξίδι που όσο τρομακτικό φαίνεται στην αρχή , στο τέλος τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Ένα μοναδικό σκοτεινό ταξίδι ενηλικίωσης γεμάτο ανατροπές.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ανθή Μπλιάτσου φιλόλογος , ο Δημήτρης Μαρέδης  δημοσιογράφος και η Μπέττυ – Βεατρίκη Μαγρίζου συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης. Σκηνές από το βιβλίο θα ζωντανέψουν οι ηθοποιοί από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ , Γεωργία Τσανίδου και Σϊμος Τσεκούρας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ.