Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου – Μια κίνηση που θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο “Μαξιμ” του Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση του συνδυασμού της Νέας Δημοτικής Κίνησης Τυρνάβου του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Κόκουρα, ο οποίος παρουσίασε το όνομα και το σήμα της παράταξής του, αλλά και τον σχεδιασμό του για ένα Τύρναβο εξωστρεφή και αναπτυσσόμενο, ένα Τύρναβο που θα είναι πρωταγωνιστής.

Αναλυτικά η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Τυρνάβου και επικεφαλής του συνδυασμού της Νέας Δημοτικής Κίνησης Τυρνάβου.

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Με μεγάλη χαρά αλλά και συγκίνηση από καρδιάς σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή μας συνάντηση η οποία αντανακλά την ελπίδα και την προοπτική συνάμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας , για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Καλωσορίζω τον περιφερειαρχή θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό τους βουλευτές του νομού μας Μάξιμο Χαρακόπουλο και Γιώργο Κατσαντώνη, τους δημάρχους τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ Χρήστο Καπετάνο, την πρώην δήμαρχο Αμπελώνα Τασία Ψύρρα, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννη Γκουρομπίνο, τους πολιτευτές του Νομού μας και τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που παραβρίσκονται σήμερα εδώ.

Ζούμε σε μια εποχή που οι πολίτες αποκαρδιωμένοι αποστασιοποιούνται από τα πολιτικά δρώμενα. Σε αυτή την εποχή ένα χρόνο πριν μια ομάδα νέων ανθρώπων ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια. Με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τον Δήμο Τυρνάβου. Όλοι μας άνθρωποι με αρχές, με αξίες, με ήθος, με νέες ιδέες- και το βασικότερο- με θέληση να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον δήμο μας. Σήμερα ένα χρόνο μετά αυτή η ομάδα μεγάλωσε, απέκτησε μαζικότητα, ένωσε σκέψεις, προτάσεις και σχέδια σε ένα κοινό όραμα δημιουργίας κι ανάπτυξης για τον Τύρναβο.

Έτσι δημιουργήθηκε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ. ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις προτεραιότητες του συνδυασμού μας είναι να ξαναδώσουμε στον συμπολίτη μας, το κίνητρο για εκούσια και αβίαστη συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Να ενισχύσουμε τη διάθεση του για συνεργασία με τους συμπολίτες του και να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι σε μια νέα πορεία ελπίδας. Και η σημερινή μεγαλειώδης προσέλευση σας είναι το πρώτο σημάδι επιτυχίας του σκοπού μας. Να πετύχουμε πρώτα μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία, μια αυτοδιοίκηση πυλώνα δημοκρατίας, και στη συνέχεια μια αυτοδιοίκηση εργαλείο ανάπτυξης.

Σήμερα ανοίγει ένα νέο Κεφάλαιο για τον δήμο μας. Θέλουμε τον δημότη πρωταγωνιστή στον σχεδιασμό μιας νέας πολιτικής. Της πολιτικής που θα διαχειριστεί με διαφάνεια, αξιοκρατία , όραμα , έμπνευση, δικαιοσύνη κι ισότητα τα κοινά πράγματα με μοναδικό σκοπό το συμφέρον του τόπου , το κοινό καλό.

Φίλες και φίλοι ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο της συνείδησης μου να φανώ χρήσιμος στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στον τόπο που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και δημιούργησα οικογένεια, αποφάσισα να διεκδικήσω τον δημαρχιακό θώκο έχοντας στο πλευρό μου μια δυναμική ομάδα νέων ανθρώπων με τους οποίους έχω έναν συνδετικό κρίκο….
την αγάπη για την πόλη μου και την διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ διέπεται από τις αρχές της ανανέωσης, της ενότητας, της συνεργασίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της προσφοράς στον τόπο.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ,
ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΠΤΑ ΑΞΟΝΕΣ

ΑΞΟΝΑΣ 1ος
Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με την αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως είναι η καθαριότητα, ο σωστός ηλεκτροφωτισμός, οι παιδικές χαρές, τα μικροπροβλήματα στην οδοποιία και άλλα.

ΑΞΟΝΑΣ 2ος
Πρωτογενής τομέας. Βασικός πυλώνας για εμάς είναι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια. Το αυξημένο κόστος παραγωγής, η υψηλή φορολογία, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και οι μειωμένες τιμές διάθεσης των προϊόντων δημιουργούν καταστάσεις δύσκολες ακόμα και για την επιβίωση του κλάδου. Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που προχωράει με γοργούς ρυθμούς θα τους βοηθήσουμε αποτελεσματικά . Στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα και τις μεταποιητικές μονάδες του πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας στηρίζουμε την τοπική αγορά. Είναι προσωπική επιλογή και συμβόλαιο τιμής από κάποιον που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής. Δεν θα ξεχάσω ως φοιτητής στην σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη όλα τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και τα καλοκαίρια πήγαινα και βοηθούσα στο κοπάδι τον πατέρα μου. Ξέρω από πρώτο χέρι όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα της κτηνοτροφίας. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα εδώ και επτά χρόνια να βοηθήσω τον κλάδο ως άμισθος Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Και από το βήμα αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Πρόεδρο Νίκο Παλάσκα, τον σημερινό πρόεδρο Γιάννη Γκουρομπίνο και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για τους αγώνες που δώσαμε και κερδίσαμε μαζί.

ΑΞΟΝΑΣ 3ος
Κοινωνική Πολιτική. Ανάληψη δράσεων για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με την υποστήριξη και διεύρυνση δομών και προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας. Τραγική διαπίστωση αποτελεί ότι στον δήμο μας υπάρχουν συνδημότες οι οποίοι πραγματικά βιώνουν δύσκολες στιγμές εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Σε αυτούς ο δήμος πρέπει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να σταθεί δίπλα τους εξασφαλίζοντας τους αξιοπρεπή διαβίωση. Χαίρομαι γιατί παράλληλα με τις δομές του δήμου, συνειδητοποιημένοι και με διάθεση για προσφορά πολίτες επιτελούν κοινωνικό έργο, όπως ο Σύλλογος Ελπίδα στον Τύρναβο και ο Σύλλογος Αρωγή στον Αμπελώνα.

ΑΞΟΝΑΣ 4ος
Πολιτισμός. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αντιμετωπίζει μόνο τα προβλήματα της καθημερινότητας του δημότη. Έχει χρέος να σχεδιάζει και να προγραμματίζει μια πολιτιστική πολιτική, μοχλό κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάδειξη και σωστή αξιοποίηση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου των διάφορων εκδηλώσεων (όπως το καρναβάλι, η αναβίωση των εθίμων της Καθαρής Δευτέρας, η γιορτή κρασιού στον Αμπελώνα) και γιατί όχι η δημιουργία νέων.

ΑΞΟΝΑΣ 5ος
Αθλητισμός. Ο αθλητισμός για εμάς θεωρείται κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του κάθε δημότη, γι αυτό και αποτελεί έναν ακόμη βασικό άξονα της κοινωνικής μας πολιτικής. Πέρα από μια σειρά από πολύ σημαντικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους, σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία και ισορροπία, μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ως πρώην αθλητής του βόλλευ από μικρή ηλικία επιδίωξή μου είναι η διασφάλιση της υγείας των νέων παιδιών. Θέλουμε να προτρέψουμε την νεολαία, έχοντας σωστές αθλητικές υποδομές να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να τους περιορίσουμε από την υπερβολική χρήση του διαδικτύου που τα οδηγεί στην περιθωριοποίηση και την απομόνωση.

ΑΞΟΝΑΣ 6ος
Παιδεία. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά μας και στην στήριξη της παιδείας. Κάθε προγραμματισμός μας που αφορά στον ευαίσθητο αυτό τομέα γίνεται στη βάση της αδιαπραγμάτευτης βούλησης μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της νέας γενιάς, που σήμερα δυστυχώς βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα. Γι αυτό για εμάς αποτελεί δέσμευση προς την εκπαιδευτική κοινότητα η διαρκής βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην ασφάλεια των μαθητών , σε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων, στην διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων κ.α

ΑΞΟΝΑΣ 7ος
Περιβάλλον. Στον προγραμματισμό μας προβλέπονται περισσότερες δράσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Με γνώμονα πάντα τον απόλυτο σεβασμό και την προστασία του Φυσικού μας περιβάλλοντος. Ευελπιστούμε βέβαια στην ευσυνειδησία των συμπολιτών μας οι οποίοι αποτελούν και το μεγάλο κεφάλαιο του δήμου μας, έτσι ώστε δήμος και δημότες να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος.

Με σχέδια για αύξηση της ανακύκλωσης, για την καθαριότητα και την ενθάρρυνση της χρήσης εναλλακτικών καθαρών μορφών ενέργειας. Για ένα πιο υγιές περιβάλλον, πηγή ζωής για όλους.
Συνδημότες και συνδημότισσες δεν θα σας υποσχεθούμε 10 πράγματα που ίσως να γίνουν αλλά 5 που είναι εφικτό να γίνουν. Και θα είμαι ικανοποιημένος όταν στο τέλος της θητείας μας γίνουν περισσότερα Γιατί να θυμάστε οι πολιτικοί κρίνονται από το τι λένε ενώ οι αυτοδιοικητικοί από το τι κάνουν.


Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στον Κλεισθένη. Θεωρώ ανεπίτρεπτο μόλις 2 μήνες πριν της έκφραση της βούλησης των δημοτών να μην έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το νομικό πλαίσιο που θα ισχύσει στις εκλογές. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο «Κλεισθένης»- στον οποίο αντιτίθεται η πλειοψηφία των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών, μόνον προβλήματα δημιουργεί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαι όμως βαθιά πεπεισμένος ότι με τη δική σας ψήφο θα δώσουμε μια ηχηρή απάντηση την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών σε όλους εκείνους που τον σχεδίασαν και τον επέβαλαν.

Φίλες και φίλοι. Στις 26 Μαΐου θα δώσουμε την τελική μάχη. Μέχρι τότε έχουμε έναν σκληρό αγώνα με δύσκολους αντιπάλους. Αυτός ο αγώνας δεν θα κερδηθεί με λαικ, αλλά με άμεση επικοινωνία, πόρτα πόρτα, με όλους τους συνδημότες μας. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλω όλους εσάς δίπλα μου. Σας κοιτάω στα μάτια έναν – έναν και σας βεβαιώνω ότι εγώ και οι άξιοι μαχητές που έχω στο πλευρό μου με την βοήθεια όλων σας θα είμαστε νικητές.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Η νίκη είναι δική μας.


Ανακοίνωση υποψηφίων του συνδυασμού Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου

Άνδρες υποψήφιοι

Αρζουμανίδης Σταύρος. Ιδιωτικός υπάλληλος και νέος αγρότης.

Γιαννόπουλος Ανδρέας. Αγρότης. Δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος.

Γκανάς Ιωάννης. Αγρότης. Πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Δαμασίου και πρώην πρόεδρος τοπικής κοινότητας Δαμασίου.

Γκάτσος Γιώργος. Ελεύθερος επαγγελματίας. Πρώην αντιδήμαρχος Τυρνάβου.

Ζιωγάκης Αλέξανδρος. Δημόσιος υπάλληλος στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Καλακαλάς Ανδρέας. Ιατρός εργασίας.

Κατσαρός Χριστόφορος. Φυσικοθεραπευτής-ελεύθερος επαγγελματίας. Πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ.

Κερκένης Χρήστος.Ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο των ασφαλειών. Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγους αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου και υπεύθυνος αιμοδοτικού συλλόγου.

Μαλίτας Πέτρος. Αγρότης,συνεταιριστικός υπάλληλος.

Μάμμος Χρήστος. Στρατιωτικός.

Μανδηλάς Λάσκαρης(Λάσκος). Ελεύθερος επαγγελματίας. Μέλος Δ.Σ Αμβυκούχων.

Μόρας Ιωάννης. Δάσκαλος πρώην δντης δημ σχολείου Ροδιάς και 19ου δημ σχολείου Λάρισας. Γραμματέας πολιτιστικού και περιβαλλοντολογικού συλλόγου Δελερίων.

Ναζίφης Κώστας. Ιδιωτικός υπάλληλος.

Σακούτσιος Γεώργιος. Αγρότης-συνεταιριστής.

Σαλτζίδης Γεώργιος. Ελεύθερος επαγγελματίας.Μέλος της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας ποντίων.

Τζιούφας Σωτήρης. Πρόεδος ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και πρόεδρος ομάδας ροδακινοπαραγωγών Τυρνάβου-Αμπελώνα.

Τσούτας Χρήστος. Ιδιωτικός υπάλληλος,πρώην μέλος Δ.Σ Δόξας Αργυροπουλίου.

Γυναίκες υποψήφιοι

Ανδρεοπούλου-Τζαφέρη Ιωάννα.Μέλος Δ.Σ Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας. Μέλος συλλόγου Αρωγή. Πρώην αντιδήμαρχος Αμπελώνα.

Γεράση-Μπαλιάφα Δήμητρα. Ενεργειακός Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος.

Γκουντουβά-Νταβαρούκα Σταματία. Καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Βρυοτόπου.

Θάνου-Καραλή Κερασία(Σίσσυ).Ελεύθερη επαγγελματίας με σπουδές στο σχέδιο μέσω Η/Υ.

Καρανίκα Ιωάννα. Οφθαλμίατρος με ιδιωτικό ιατρείο στον Αμπελώνα.

Κοντσιώτη Χρυσάνθη. Ιδιωτική υπάλληλος.Απόφοιτη σχολής αργυροχρυσοχοϊας. Πρώην γραμματέας συμβουλίου νέων Αμπελώνα. Γραμματέας ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου.

Κουτούκα-Νασιούλα Μαρία. Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Αντιπρόεδρος εργαζομένων στον τομέα Υγείας.

Λιάπη Δήμητρα. καθηγήτρια φυσικής αγωγής.,κάτοχος πτυχίου λογιστικής και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.Μέλος τοπικού συμβουλίου Βρυοτόπου.