Λάβετε θέσεις, το πανηγύρι του Αγ. Θεοδώρου στο Δαμάσι έφτασε με κλαρίνα και βιολιά !!!

Του Αστέριου Στέλιου


Εορταστικό 3ήμερο έφτασε στο Δαμάσι, που αυτό το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο έχει πανηγύρι για όλα τα γούστα. Το Σάββατο 16 Μαρτίου είναι του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος και πιο συγγεκριμένα γιορτάζουμε “το δια κολλύβων θαύμα” που αποτελεί κινητή γιορτή για τη θρησκεία μας την Ορθοδοξία και πέφτει πάντα το πρώτο Σάββατο μετά την Κυριακή της Τυρινής.

Στο Δαμάσι Τυρνάβου στο Νομό Λάρισας, αυτή τη μέρα έχουμε πανηγύρι και πλήθος κόσμου, αν έχουμε σύμμαχο τον καλό καιρό, που φέτος όπως φαίνεται θα τον έχουμε, ανεβαίνει το πρωί του Σαββάτου το κακοτράχαλο αρχαίο μονοπάτι, που οδηγεί από τη βορειοανατολική πλευρά του χωριού, στο κάστρο του Δαμασίου. Μέσα στο κάστρο βρίσκεται το παλιό εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Θεόδωρο. Το εκκλησάκι ετοιμάστηκε καθαρίστηκε σε περίπτωση που σταματήσει η βροχή και βελτιωθεί ο καιρός, για να γίνει η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Σε άλλη περίπτωση, αν συνεχίσει να βρέχει ο εκκλησιασμός θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο και εκεί θα μοιραστούν η φασολάδα και τα νηστίσιμα που ετοιμάζουν γυναίκες του χωριού με μερακί και αγάπη για να συνεχιστεί το έθιμο αυτό.

Καλό είναι να έρθετε το πρωί στην εκκλησία πάνω στο κάστρο, για να απολαύσετε και το τοπίο από ψηλά.

Πανηγύρι σημαίνει κλαρίνα και παραδοσιακή μουσική με γλέντι μέχρι το πρωί.

Το πανηγύρι του Αγίου Θεόδωρου στο Δαμάσι είναι από τα πιο διάσημα στη Θεσσαλία αν όχι το πιο διάσημο και αν δεν σας έβγαλε μέχρι τώρα να πάτε στο Δαμάσι, απλά χάνετε. Είναι μακράν το καλύτερο χειμερινό πανηγύρι της Θεσσαλίας και ένα από τα καλύτερα πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα. Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαρτίου θα γίνεται στην κυριολεξία χαμός ακόμα και με χιόνια και βροχές οι επισκέπτες είναι πολλοί και το προτιμούν επειδή διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Οι καλύτεροι της παραδοσιακής μουσικής είναι στο Δαμάσι σε στεγασμένους χώρους με θέρμανση, εξαερισμό και τα καλύτερα κοψίδια και ψητά της περιοχής.

Είτε μπαράκια επιλέξετε για τη διασκέδασή σας, είτε ταβέρνες για φαγητό το μόνο σίγουρο είναι πως θα καταλήξετε στην ταβέρνα της οικογένειας Δραμαλή “Οι γεύσεις “. Στο πανηγύρι του Αγίου Θεοδώρου 15, 16 & 17 Μαρτίου το αφεντικό γιορτάζει και θα είναι εκεί για εσάς, για ένα υπέροχο τριήμερο, ένα από τα καλύτερα κλαρίνα της Ελλαδας. Ο καταπληκτικος και καθηγητής στο κλαρίνο Γιάννης Ζιάκος με την ορχήστρα του, που όπου πάει, ο κόσμος ξεφαντώνει μέχρι το πρωί για 3 μέρες υπόσχεται εγγυημένο κέφι και διασκέδαση . Μαζί του η μοναδική Λένα Ζέττα με τον Χρήστο Ντάγκαλα στο τραγούδι, ο Σάκης Φασουλάς στο βιολί και την Κυριακή guest star το νέο αστέρι της Ηπείρου ο Σπύρος Παππάς!!!

Διάθεση να έχετε και θα περάσετε ένα αξέχαστο τριήμερο, αρκεί να προλάβετε θέσεις. Για αυτο καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση στο τηλέφωνο : 6978976281 και 2492066376.

Για φαγητό θα υπάρχουν αρνιά ψητά, πρόβειο κεμπάπ και ψητά της ώρας.

Στο “Danny’s” caffe – bar του Θανάση Ντάνη, αυτό το τριήμερο, θα εκεί για εσάς άλλο ένα εξίσου δυνατό σχήμα που υπόσχεται μοναδικό κέφι. Ο γνωστός σε όλους και πολύ αγαπημένος Βαγγέλης Πέγιος στο κλαρίνο, με τον μοναδικό Γίωργο Αγγέλη στο τραγούδι, τη Βαλεντίνα Τσακνάκη, με το Νίκο Χριστοδούλου και το Νίκο Σιώλια Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όρεξη να χετε για διασκέδαση, θα παίξουν μέχρι το πρωί αγαπημένα τραγούδια. Την Κυριακή 17/3 θα είναι στο Danny’s τα Χάλκινα. Reserve : 6972826129 & 6974157689

Σας περιμένουμε όλους στο Δαμάσι για ένα μοναδικό 3ημερο που θα σας κάνει να περάσετε τέλεια αλλά και να ξεχάσετε όλα τα βάσανα της εποχής !!!!