Τι απαντά ο δήμος Τεμπών στην καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Τεμπών σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας .

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, με αφορμή την πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών, για τη δομή φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι, ο Δήμος Τεμπών τονίζει τα εξής:

   Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών, συγκαλέστηκε για να συζητηθεί το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στο Κυψελοχώρι.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός κατεξοχήν πολιτικού οργάνου, κλήθηκαν να παραστούν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού, βουλευτές του ν. Λάρισας, καθώς και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν τέθηκε θέμα αποκλεισμού από αυτή τη συνεδρίαση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, όπως αναφέρθηκε σε σχετική τους ανακοίνωση.

Κανείς δεν αμφισβητεί τους αγώνες του δραστήριου αυτού σωματείου σε όλα τα επίπεδα, όπου και όποτε χρειάστηκε.

Ο Δήμος Τεμπών διατηρεί μια άριστη συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας και αυτή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και στο μέλλον επ’ ωφελεία των πολιτών.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Λάρισας – Για Σύσκεψη Δήμου Τεμπών

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ, ότι χθες (12-3-2019) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Τεμπών, υπήρχε κάλεσμα για σύσκεψη , που απευθυνόταν στους Βουλευτές, στην Περιφέρεια, καθώς και σε όλους του Δημάρχους του  Νομού. Η σύσκεψη αυτή αφορούσε τη Δομή φιλοξενίας Μεταναστών στο Κυψελοχώρι και γινόταν με αφορμή την απάντηση του αρμοδίου Υπουργού κ. Βίτσα στους βουλευτές κκ Χαρακόπουλο ,Κέλλα και Κατσιαντώνη στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έλεγχου .   Αναμέναμε την πρόσκληση μας στη σύσκεψη, καθώς η προαναφερόμενη απάντηση του υπουργού προήλθε μετά την ενημέρωση των τριών Βουλευτών από το Σωματείο μας, στη συνάντηση που έγινε, μετά από αίτημα μας, με τον υπεύθυνο Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαρβιτσιώτη. Εκεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Σωματείου μας στα πλαίσια του ,υποτιθέμενου , κοινού αγώνα, είχαμε φέρει σε γνώση του  Τομεάρχη και των κκ Βουλευτών, την επιστολή  με τις ενστάσεις  και τα επιχειρήματα του Δήμου Τεμπών, η οποία μας είχε κοινοποιηθεί .   Εάν δεν υπήρχε η ουσιαστική αυτή ενημέρωση από πλευράς μας, εννοείται ότι δεν θα υπήρχε η απάντηση του Υπουργού ,η οποία ήταν και η αιτία της σύσκεψης . Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας δεν είναι υπηρεσιακός παράγοντας. Είναι θεσμικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Αστυνομικών, οι όποιοι ας μη διαφεύγει σε κάποιους ότι είναι και ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου.   Από  το καλοκαίρι του 2018 ξεκινήσαμε για το θέμα αυτό έναν τίμιο και αγνό αγώνα . Ακηδεμόνευτοι  και με μονό οδηγό μας, τα πραγματικά γεγονότα και το δίκαιο .Τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε έστω και αν στο τέλος μείνουμε μόνοι μας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι εξακολουθούμε να είμαστε ανοιχτοί για συμμέτοχη σε κάθε Δημοκρατική διαδικασία, για το ζήτημα αυτό .

   Όσον αφορά την απάντηση αυτή καθ αυτή του αρμόδιου Υπουργού, δηλώνουμε ότι επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και τα υπονοούμενα περί ξενοφοβίας, ρατσισμού και άλλων τέτοιων χαρακτηρισμών όπου εύκολα αναφέρονται όταν δεν υπάρχουν πραγματικά επιχειρήματα . Ο Έλληνας αλλά και ειδικότερα ο Λαρισαίος αστυνομικός, αποδεικνύουν καθημερινά περίτρανα την ανθρωπιά και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο . Προφανώς κάποιοι έχουν μπερδέψει τους πραγματικούς ανθρωπιστές με αυτούς των ΜΚΟ και των χιλιάδων ευρώ κάθε μήνα .   Τέλος θα θέλαμε να σταθούμε στην τελευταία παράγραφο της απάντησης του κυρίου υπουργού όπου αναφέρεται ότι ….. «Σε κάθε περίπτωση, κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία δομών προσωρινής φιλοξενίας εμπλέκει όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Ελληνική Αστυνομία / Πυροσβεστική Υπηρεσία, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Υγείας), με τους οποίους, σε συνεργασία, σχεδιάζουμε τις δομές και συνυπολογίζουμε όλα τα αναφερόμενα ζητήματα.»
Τελικά ποιός κοροϊδεύει ποιον ;