Φωτορεπορτάζ – Αστέριος Στέλιος

δαμάσι

Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάστηκε η Καθαρά Δευτέρα στο Δαμάσι, με άψογα χορευτικά από τα παιδιά του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου και πολλά νηστίσιμα εδέσματα που διανεμήθηκαν δωρεάν στον κόσμο που γέμισε την πλατεία του χωριού.

δαμάσι
δαμάσι
δαμάσι

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό γιορτάστηκαν τα κούλουμα στο Δαμάσι. Στις πλαγιές των βουνών και στις ανοιχτοσιές των κάμπων πήγαν για να πετάξουν χαρταετό, ειδικά όσοι έχουν μικρά παιδιά και τα κατάφεραν μια χαρά, χάρη στο αεράκι που βοήθησε στο πέταγμα του αετού.

Την ίδια ώρα, η φασολάδα και το πατροπαράδοτο μπουρανί μπήκαν στη φωτιά και ετοιμάστηκαν με μεράκι από τις γυναίκες του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου, για την γιορτή της Καθαράς Δευτέρας στην πλατεία του χωριού.

δαμάσι
δαμάσι

Η Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία του χωριού που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου, είναι μια μέρα γιορτινή όπου τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Συλλόγου, χόρεψαν παραδοσιακούς και αποκριάτικους χορούς.

δαμάσι

Από την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η σαρακοστή και για αυτό το λόγο όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου μοίρασε δωρεάν στον κόσμο που γέμισε την πλατεία, μπουρανί, φασολάδα, ξινά, ελιές και κρασί. Φυσικά ο χορός με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, αρχικά από τα παιδιά του Συλλόγου ήταν το καλύτερο σημείο της ημέρας.

Ακολούθησε αφιέρωμα με χορούς του Πόντου από το εφηβικό τμήμα και φυσικά το διάσημο γαϊτανάκι, που με τις χρωματιστές του κορδέλες συμβολίζει τα χρώματα της άνοιξης που όλα στη φύση, ανθίζουν και ζωντανεύουν.

δαμάσι

Στη συνέχεια όλος ο κόσμος, αφού έφαγε και απόλαυσε τα χορευτικά των παιδιών, συνέχισε τον χορό για να υποδεχθεί με κέφι την άνοιξη που έφτασε.

δαμάσι

Χρόνια πολλά, καλή σαρακοστή και όλα συγχωρεμένα! !!

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *