Κύριοι του Δήμου Τυρνάβου: μην εξοργίζετε άλλο το Δαμάσι, η αλήθεια είναι μια.

Ανακοίνωση της νεολαίας Δαμασίου.

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι λέει ο λαός μας και αυτό ακριβώς νιώθουμε οι νέοι του Δαμασίου, σχετικά με τα όσα έγιναν με το άρμα που δεν μας έφτιαξαν στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι, αλλά και τα όσα ειπώθηκαν από τους αρμόδιους τις τελευταίες μέρες.

Τελικά αυτό το που τραγούδησε ο ΝιΝο “είμαι ένας άλλος, ζω σε παράνοια” είναι μεγάλη ατάκα και μόνο τυχαία δεν βγήκε.

Είναι απίστευτα όσα έφτασαν στα αυτιά μας και ειπώθηκαν από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κουτσοδήμο, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Βαγγέλη Βουλάγκα στο TRT.

Την Κυριακή λίγες ώρες πριν την παρέλαση του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού, βγάλαμε μια ανακοίνωση στα Τυρναβίτικα Νέα (θα δείτε πιο κάτω στην ανακοίνωσή μας και τι πραγματικά έγινε) με αφορμή το γεγονός πως οι διοργανωτές του Καρναβαλιού μάλλον αδιαφόρησαν (μη σκεφτούμε κάτι χειρότερο) και δεν μας έφτιαξαν το άρμα που είχαμε συμφωνήσει.

tyrnabos

Ο εκ Αμπελώνα ορμώμενος κύριος Κουτσοδήμος, είπε χωρίς περιστροφές, πώς λέμε ψέματα και πως (άκουσον – άκουσον) πήγαμε την καρότσα για το άρμα 2-3 μέρες πριν και όπως ήταν φυσικό (για αυτούς μόνο) δεν πρόλαβαν να φτιάξουν κάτι περισσότερο. Βγήκε και ο Αστέριος Ροντούλης και τον διέψευσε λέγοντας την αλήθεια για το τι έγινε. Προς τιμήν του προσπάθησε και με ανακοίνωση του, να αναδείξει το θέμα για βρεθούν οι υπαίτιοι αλλά και για τονίσει πώς το Καρναβάλι είναι όλων των δημοτών του Τυρνάβου και όχι μόνο της πόλης του Τυρνάβου. Για να συνοψίσουμε και να σας δώσουμε να καταλάβετε πως νιώθουμε θα σας πούμε για άλλη μια φορά – ΦΤΑΝΕΙ – μην εξοργίζετε κι άλλο το Δαμάσι κύριοι αρμόδιοι….αρκετά !!!

Κάνατε ότι κάνατε με το άρμα, δεν έχετε που δεν έχετε το θάρρος της παραδοχής της ευθύνης, μην μας αποκαλείτε και ψεύτες…ΕΛΕΟΣ. Φυσικά μας ενόχλησε πολύ που για άλλη μια φορά βάλετε “face control” στις συμπεριφορές των μέλων μας κατά την παρέλαση ως δήθεν άσεμνες… στείλατε όλους τους δικούς σας να μας κάνουν παρατηρήσεις και προσπάθησαν αρκετές φορές να μας “ξενερώσουν”….λες και όσα ακολούθησαν με τους φαλούς και το Διονυσιακό αυτό έθιμο, ήταν πιό ηθικά και πιο επιτρεπτά στα μάτια του κόσμου από τη δική μας εμφάνιση που έσφιζε από ζωντάνια και είχε σάτιρα στα επιτρεπτά όρια… Ντροπή σας κύριοι για όλη τη στάση σας και όσο είναι καιρός να ζητήσετε συγνώμη για όλα και να αναλάβει-ουν τις ευθύνες τους όσοι έπραξαν ότι έπραξαν…

tyrnabos

Η επίσημη θέση μας Οι νέοι του Δαμασίου που παραβρεθήκαμε στο “άρμα” με θέμα το ” The Bachelor” συγκεντρώσαμε περισσότερους από 120 καρναβαλιστές και τελικά παρελάσαμε με κέφι και αξιοπρέπεια, πάρα την οργή και την αγανάκτηση που δεν μας έφτιαξαν το άρμα. Θα μπορούσαμε να αποσύρουμε την συμμετοχή μας αλλά είπαμε : “τι κι αν οι διοργανωτές αδιαφορούν για εμάς και μοιάζει να μην μας θέλουν ;;; εμείς θα πάμε σε αυτή τη γιορτή, για το χωριό μας και όλο τον κόσμο”. Επειδή τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν και να λάμψει η αλήθεια, αναφέρουμε τι ακριβώς συνέβη με πάσα ειλικρίνεια :

Εδώ και ένα μήνα πήγαμε στο μηχανοστάσιο του Δήμου για την καρότσα για να ετοιμαστεί ένα πολύ απλό άρμα χωρίς ιδιαίτερα έξοδα. Μάλιστα πήγαμε ακόμη και τον καναπέ για να μην τους ξοδέψουμε, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα σκηνικό που να θυμίζει ένα μπαράκι του έρωτα, όπου πάνε οι γαμπροί και οι φίλοι τους (ως συνήθως) στα Bachelor party. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν να φτιάξουν και ένα μπαρ και ότι άλλο θέλουν και μπορούν έτσι ώστε να υπάρχει ένα όμορφο απλό και λιτό άρμα για το γκρουπ μας.

tyrnabos

Μας είπαν δεν χρειάζεται να μας φέρετε καρότσα, εχουμε έτοιμη με σωλήνα σαν αυτό του pole dancing και θα το διαμορφώσουμε καταλλήλως. Οι μέρες περνούσαν, έμεις είμασταν εφησυχασμένοι για το άρμα και την Τετάρτη πριν τη παρέλαση του Καρναβαλιού, “έσκασαν” τα μαντάτα … μας ενημέρωσαν να πάμε μια καρότσα για το άρμα μας, επειδή αυτή που προοριζόταν για εμάς, την έδωσαν τελικά αλλού. Πήγαμε την καρότσα αμέσως και τους εξηγήσαμε ξανά, τι πρέπει να γίνει και τι όχι. Την Κυριακή όμως που πήγαμε να παραλάβουμε το άρμα για το πάμε στην θέση του για την μεγάλη παρέλαση, πάθαμε σοκ. Όπως τους το παραδώσαμε έτσι το βρήκαμε.

Οι αρμόδιοι δεν έφτιαξαν το παραμικρό, παρά μόνο έβαλαν ένα μπλε περιτύλιγμα στην καρότσα και κάτι σαν κεραία στη μέση του άρματος. Τρελαθήκαμε, απογοητευτήκαμε, θυμώσαμε και νιώσαμε την κοροϊδία και τον εμπαιγμό από αυτούς που υποτίθεται πως θέλουν να αναβαθμίσουν το Καρναβάλι, που φέρνει τόσα έσοδα στην τοπική αγορά.

Αυτά ήταν όσα πραγματικά έγιναν και όχι αυτά που ψευδώς ανέφερε στον κύριο Βουλάγκα και το ραδιόφωνο του TRT ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουτσοδήμος. Δεν είναι κακό να πείτε την αλήθεια και κάποιος να αναλάβει την ευθύνη. Είναι όμως πολύ κακό, να κατηγορείται ως ψεύτες του νέους του Δαμασίου, είναι πολύ κακό κύριε αντιδήμαρχε και αυτό φυσικά θα έχει και το ανάλογο κόστος σε όλους σας μιας και οι εκλογές έρχονται και οι Δαμασιώτες δεν ξεχνάνε.