Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Κάθε Παρασκευή, στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελείται, στις 9:30 το βράδυ, και δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, για όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.


Εορτή Των Κατηχητικών Της Μητροπόλεως Για Την Επέτειο Της 25ης Μαρτίου

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του 4ου & 37ου Δημοτικού Σχολείου Λαρίσης, στη γωνία των οδών Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου, η Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και στον αγώνα των Ελλήνων προγόνων μας για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό.


Ο Π. Λουκάς Της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους Ομιλητής Στον Κατανυκτικό Εσπερινό Την Κυριακή Της Ορθοδοξίας

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας Α΄ των Νηστειών 17 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Ομιλητής θα είναι ο Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, π. Λουκάς, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:
«Η Ορθοδοξία μας ως πίστη και ως βιοτή»


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος:

  • την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στεφανοβίκειο.
  • την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στι 5.30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ίδρυμα του ιεραποστολικού συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» και ακολούθως θα τελέσει την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.
  • το Σάββατο 16 Μαρτίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαρίσης στη συνοικία της Νέας Πολιτείας.
  • την Κυριακή 17 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Η Ακολοθία των Χαιρετισμών προς της Υπεραγία Θεοτόκο, στην Ιερά Μονή των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού, θα τελείται κάθε Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα.