ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Metropolis France

Κυριακή της Τυρινής στην Ελληνική Κοινότητα της Grenoble


Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν οι ενορίτες του ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Grenoble τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο, την Κυριακή της Τυρινής.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Alexis Daboncourt, απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου Παρισίων.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αξία της νηστείας και της μετάνοιας και ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή. Ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τους ενορίτες του Αγίου Γεωργίου και συνεχάρη τον νέο Aναγνώστη που ταξιδεύει κάθε Κυριακή από περιοχή υψομέτρου 2.200 μ. των Γαλλικών Άλπεων, για να διακονεί την ενορία του.

Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο καλωσόρισαν στην ενορία ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεράσιμος Σκαρτσής και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Βασίλειος Ζάμπαλας, ευχαριστώντας επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ενώ στη συνέχεια παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ναού.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest