ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Λάρισα, φυσικο αεριο

Ενεργειακό Συνέδριο για την Διείσδυση του Φυσικού Αερίου από το Ενεργειακό Βήμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και από το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας στη Λάρισα.

DSC 0703 fysikoaeriotee - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Συνέδριο με θέμα την διείσδυση του Φυσικού Αερίου συνδιοργάνωσε το Ενεργειακό Βήμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας στην αίθουσα του ΤΕΕ στη Λάρισα.
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς του φυσικού αερίου σε περιοχές όπου μέχρι πρότινος δεν ήταν προσβάσιμες από το Δίκτυο του Φυσικού Αερίου. Αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν από τις εταιρείες Διανομής τα αναπτυξιακά τους σχέδια για την πορεία του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα. Το συνέδριο, πέρα της ανάδειξης των περιοχών τροφοδότησης, ανέπτυξε τις μεθόδους για την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου σε περιοχές, όπου μέχρι σήμερα, λόγω της απομακρυσμένης απόστασης τους από το δίκτυο, δεν μπορούσαν να επωφεληθούν από το χρήση του φυσικού αερίου.

DSC 0726 fysikoaeriotee - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Βασίλης Λάζαρης, Πρόεδρος Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης, Αναγκαία η έμφαση σε νέες τεχνολογίες για την περαιτέρω διείσδυση του Φυσικού Αερίου.
Ο Πρόεδρος του Ενεργειακού Βήματος συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στο συνέδριο και τόνισε ότι η ανάγκη για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες αποτελεί το κλειδί για την περαιτέρω διείσδυση του Φυσικού Αερίου.
Παναγιώτα Μπίσκα, Γεν. Γραμματέας Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης & Γεν. Γραμματέας Αντιπροσωπείας Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, «σημαντική η συμβολή του ΤΕΕ στην διαμόρφωση των Τεχνικών Κανονισμών για την βελτίωση τους καθώς και στην μετάδοση της τεχνογνωσίας και της πληροφόρησης ειδικά σε τεχνικά θέματα για το Φυσικό Αέριο.»

DSC 0735 fysikoaeriotee 780x405 - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Η Γεν. Γραμματέας τόνισε ότι, στόχος του Συνεδρίου ήταν να προκληθεί συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα του Φυσικού Αερίου, που θα οδηγήσει πιο κοντά στην υλοποίηση ενός βέλτιστου σχεδιασμού για την διείσδυση του φυσικού αερίου.
Θωμάς Μπακούρας, Μέλος Δ.Σ. Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης & Δ/ντης Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητήριου, «αναδιαμόρφωση του Ενεργειακού Χάρτη και ενίσχυση της διείσδυσης του Φυσικού Αερίου.»
Ο κος Μπακούρας Θωμάς ως υπεύθυνος για την διοργάνωση του συνεδρίου τόνισε ότι, «Τα οφέλη της χρήσης φυσικού αερίου είναι πλέον γνωστά, εύχρηστο, φιλικό προς το περιβάλλον, οικονομικότερο σε σχέση με άλλες μορφές ενέργειας και πάνω απ’ όλα Ασφαλές ως προς τη χρήση του. Το όφελος από την διείσδυση του Φυσικού Αερίου είναι πολλαπλό, ως προς τον ενεργειακό χάρτη της Θεσσαλίας. Βιομηχανίες, κατοικίες και Δήμοι θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον τα προαναφερόμενα οφέλη και ας μην είναι στο Δίκτυο Φυσικού αερίου αλλά μέσω της χρήσης καινοτόμων πρακτικών, όπως το Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο CNG ή και το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο LNG.

DSC 0737 fysikoaeriotee - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Συμμετείχαν Φορείς της πολιτείας, οι εταιρείες διανομής και διαχείρισης του Φυσικού Αερίου, εταιρείες προμήθειας ενέργειας, εταιρείες μεταφοράς του Φυσικού Αερίου, μελετητικές εταιρείες καθώς και εκπρόσωποι του Τεχνικού Κλάδου.

DSC 0742 fysikoaeriotee - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Μέσω του συνεδρίου μας δόθηκε η ευκαιρία για αλληλοενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και έκφραση προβληματισμών σε ζητήματα κρίσιμα για την εύρυθμη και ανταγωνιστική λειτουργία της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13490 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*