ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

ΑΠΟΚΡΙΕΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Με επιτυχία το 2ο φεστιβάλ “Χορεύοντας την Αποκριά” στον Τύρναβο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων «Χορεύοντας την Αποκριά» που διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Καρναβάλι Μπουρανί Τυρνάβου 2019.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανακήρυξη του Αρχιμπουρανίτη που για τη φετινή περίοδο είναι ο κ. Ζήσης Τρίγκας ενώ ο Σύλλογος Γαϊτανάκι Μπουρανί Τυρνάβου που παρουσίασε ανάλογους χορούς και δρώμενα έδωσε ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση.
Στη χορευτική παράσταση έλαβαν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, ΚΕΛΕ Τυρνάβου, Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δένδρων «Η Άργισσα» καθώς και το συγκρότημα «Πήγασος» της Δυτικής Θεσσαλονίκης που παρουσίασε χορούς της Μακεδονίας αλλά και της Κρήτης.

Πριν την εκδήλωση προηγήθηκε παρέλαση των χορευτικών συλλόγων συνοδεία ορχήστρας αποτελούμενης από τους Μπαλογιάννη Βασίλη (κλαρίνο), Καλαμπούκα Χρήστο (λαούτο), Μαγαλιό Γιώργο (κρουστά-φωνή), Βλαχογιώργο Αντώνη (βιολί) και Κυριλλίδη Θεόδωρο (ποντιακή λύρα).

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest