Μαθητές επισκέφτηκαν την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο κτίριο του Διοικητηρίου στη Λάρισα επισκέφτηκαν μαθητές και δάσκαλοι της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 42ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μαθητές και τους δασκάλους, ενώ τους ενημέρωσε για μια σειρά θεμάτων που άπτονται της αυτοδιοίκησης.

Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στη λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας, τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και για έργα όπως αθλητικά, πολιτιστικά, αγροτικά, υποδομών και βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων. Στους μαθητές και τους δασκάλους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ενημερωτικό βίντεο των έργων και των δράσεων που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους τομείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος, της υγείας κλπ. και αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Παράλληλα προβλήθηκε ένα βίντεο για την Επαναδημιουργία της Λίμνης Κάρλας όπου ενημερώθηκαν για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υπέβαλλαν ερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Μαμάρα και Κώστας Δεσπόπουλος.