Στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών μέσω Ενεργειακής Κοινότητας στο Δ. Τυρνάβου

Στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών μέσω Ενεργειακής Κοινότητας στο Δ. Τυρνάβου

Ο Δήμος Τυρνάβου προχωρά στη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, κάτι που προέκυψε από τη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο με τον κ. Τσέκερη Δημήτριο, Σύμβουλο του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γεωργίου Σταθάκη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Παντελής Μπακαγιάννης, ο Γενικός Δ/ντής της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου κ. Σταύρος Τσαγγαράκος και ο Δ/ντής του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Ευάγγελος Σίκαλος.
Οι Ενεργειακές Κοινότητες είναι αστικοί συνεταιρισμοί αποκλειστικού σκοπού με στόχο την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας.
Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ζήτησε από τους εμπλεκόμενους φορείς να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγκρότησης της Ενεργειακής Κοινότητας, επισημαίνοντας πως ο Δήμος πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος και ιδιαίτερα να υποστηριχθούν, όσο γίνεται περισσότερο οι ευάλωτοι καταναλωτές που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με παροχή ή συμψηφισμό ενέργειας, ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών ή άλλες δράσεις, που μειώνουν την κατανάλωση της ενέργειας στις κατοικίες των ανωτέρω.

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών μέσω Ενεργειακής Κοινότητας στο Δ. Τυρνάβου
Τύρναβος