Δαμασιώτες και Δαμασουλιώτες “έλιωσαν” την πίστα στο χορό με Πέγιο – Αγγέλη (βίντεο)

Φωτορεπορτάζ – Αστέριος Στέλιος

(φώτο + βίντεο) μέρος 2ο

Βγήκαν, βρήκαν φίλους και συγγενείς, έφαγαν, συζήτησαν για τα νέα του χωριού και στη συνέχεια χόρεψαν και “του έδωσαν να καταλάβει” που λέει και η έκφραση. Σε αυτό το άρθρο που αποτελεί το δεύτερο μέρος θα δείτε όλα τα βίντεο με τα καλύτερα σημεία της βραδιάς.

ΔΑΜΑΣΙ

Ήταν ομολογουμένος μια καταπληκτική βραδια κεφιού και διασκέδασης. Όλοι οι Δαμασιώτες-Δαμασουλιώτες, μέλη του ομώνυμου Συλλόγου με έδρα τη Λάρισα, ξεφάντωσαν με Βαγγέλη Πέγιο – Γιώργο Αγγέλή και Βαλέντίνα στον Αμπελώνα το βράδυ του Σαββάτου 2/3/2019.

ΔΑΜΑΣΙ

Το χορό πρώτοι έσυραν τα μέλη του Συλλόγου, που εδώ και λίγο καιρό δημιούργησαν χορευτική ομάδα και ομολογουμένος, αν μη τι άλλο, ήταν παρά πολύ καλή η εμφάνισή τους.

Η εκδήλωση αυτή έγινε με σκοπό να βρεθούνε, να τα πούνε από κοντά, να διασκεδάσουνε και να περάσουνε μια όμορφη βραδιά με κλαρίνα και αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια όλοι οι Δαμασιώτες και οι Δαμασουλιώτες που δημιούργησαν πέρσι αυτό το Σύλλογο.

ΔΑΜΑΣΙ
ΔΑΜΑΣΙ

Η πρόσκληση για το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο κέντρο δεξιώσεων Neraida Dexiosis (Νεράιδα Δεξιώσεις), ήταν ανοιχτή για όλους του Δαμασιώτες – Δαμασουλιώτες είτε ζουν εκτός χωριού.

Την διασκέδαση ανέλαβε η ορχήστρα του βιρτουόζου κλαρινίστα Βαγγέλη Πέγιου, ενώ στο τραγούδι ήταν οι πολύ αγαπημένοι στους Δαμασιώτες, Γιώργος Αγγέλης και Βαλεντίνα.

Στην εκδήλωση όπως προαναφέραμε ήταν ο πάτερ Γεώργιος Τζήκας, ο πρόεδρος του χωριού Γεώργιος Τσανάκας, ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστέριος Ροντούλης με την παρέα του, αλλά και Μανώλης Φίλης με τη σύζυγο του Βαγγελίτσα που λίγες μέρες πριν αναχωρήσουν για Αυστραλία, προσπαθούν να χορτάσουν όσο μπορούν τη μαμά Ελλάδα και τους συγχωριανούς τους.

ΔΑΜΑΣΙ
ΔΑΜΑΣΙ
ΔΑΜΑΣΙ

Φυσικά το παρόν έδωσε και ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, που εγγράφηκε μέλος του συλλόγου μιας και η μητέρα του είναι από το Δαμάσι και ο ίδιος όπως λέει είναι περήφανος και για αυτή του την καταγωγή.

ΔΑΜΑΣΙ
ΔΑΜΑΣΙ

Στην εκδλήκωση υπήρξε πλούσια λαχειοφόρος με υπέροχα δώρα…. σχεδόν 130 τον αριθμό. Το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ και Δόξα Τω Θεό πολλοί είμασταν αυτοί που το γλεντήσαμε με την ψυχή μας. Η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, ενώ το καλωσόρισμα ανέλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βάϊος Γκανάς.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας με τις ευλογίες του πάτερ Γεώργιου Τζήκα και με ψάλτη τον Βάιο Παπακώστα.

Όσοι θέλετε να εγγραφείτε στο σύλλογο Δαμασιωτών – Δαμασουλιωτών επικοινωνήστε με: ΓΚΑΝΑΣ ΒΑΪΟΣ: 6983504453 ΠΑΖΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 6981762621 ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 6983512667