Ροντούλης: “Θα λειτουργήσουμε Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι στον Τύρναβο”.

Μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της Δράσης Πολιτών είναι η αναζωογόνηση της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Τυρνάβου.

Θεωρούμε τον πολιτισμό ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας, γιατί ενδυναμώνει την εξωστρέφεια , εμπλουτίζει το πνεύμα και τον ψυχικό κόσμο των δημοτών και στηρίζει ποικιλοτρόπως την τοπική αγορά και οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό , ανακοινώνουμε σήμερα μια σημαντική πτυχή του προγραμματικού μας λόγου. Η Δράση Πολιτών δεσμεύεται, ως νέα δημοτική αρχή , να λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Δήμου μια νέα δομή Πολιτισμού , το Δημοτικό Εργαστήριο Θεάτρου.

Έχουμε την εδραία πεποίθηση ότι ο κόσμος του Τυρνάβου θα αγκαλιάσει το σχεδιαζόμενο εγχείρημα, καθώς γνωρίζουμε ότι διψά για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δήμου μας , που ασχολούνται με τα θεατρικά δρώμενα και ήδη έχουν να επιδείξουν εξαιρετικές παραστάσεις , πιστεύουμε πως ενθουσιωδώς θα συμπράξουν και θα στελεχώσουν το προτεινόμενο Θεατρικό Εργαστήριο.

Θέλουμε να ζωντανέψουμε από την αρχή τον Πολιτισμό στον τόπο μας , για να σφυρηλατήσουμε μια νέα πολιτιστική ταυτότητα, που θα συνάδει με την Τοπική Ιστορία και Παράδοση. Σχεδιάζουμε οι μέρες του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού να εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με νέες θεατρικές παραστάσεις , οι οποίες θα είναι παραγωγής του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου.Για τη Δράση Πολιτών Θέατρο και Τυρναβίτικο Καρναβάλι θα πηγαίνουν αντάμα , έτσι ώστε ψυχαγωγία, διασκέδαση και πνευματική ανάταση να συναποτελούν ένα αρμονικό όλο .