Διήμερο αφιέρωμα στην παράδοση από τον Δήμο Τυρνάβου

Διήμερο αφιερωμένο στην παράδοση θα είναι το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Μαρτίου 2019 στον Τύρναβο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Καρναβάλι – Μπουρανί 2019.
Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 7:00μμ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου. Συμμετέχουν επίσης τα τμήματα παραδοσιακού τραγουδιού του Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός» και του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ Λάρισας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με βραβεύσεις για τα σαράντα χρόνια του Καρναβαλιού.
Την Κυριακή 3 Μαρίου στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ενηλίκων «Χορεύοντας την Αποκριά». Στο φεστιβάλ, που διοργανώνουν ο Δήμος Τυρνάβου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου, συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής καθώς και ένα φιλοξενούμενο χορευτικό από τη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με παρέλαση των χορευτικών τμημάτων στο κέντρο της πόλης προς την κεντρική πλατεία ενώ θα γίνει και η ανακήρυξη του Αρχιμπουρανίτη.