Ο άνεμος στη Θεσσαλική πεδιάδα έκοψε τα φαινόμενα

θεσσαλια

Γράφει ο Βασίλειος Πανάκογλου – Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης e-meteolarissa.blogspot.gr

Bοριας-χιόνια= 1-0.

Μετα από πάρα πολλά χρονιά (2006) σημειώνεται τέτοιος σφοδρός καταβατης βορειο-ανατολικος άνεμος στη Θεσσαλική πεδιάδα που έκοψε τα φαινομενα στο 80% αυτής!!!
90km/hr(8-10μποφορ) οι μέγιστες ριπές στο αεροδρόμιο της Λάρισας και 50-70km/hr σε λοιπές περιοχές της πεδιάδας. Έτσι μόνο οι προσήνεμες στον βορειο-ανατολικο άνεμο πλευρές των βουνών έως τα πεδινά κατάφεραν να δουν αξιόλογες χιονοπτώσεις όπως Πυλη, Συκουριο, Αγια.
Οι προγνώσεις λοιπόν είχαν αστοχία αφού δεν φαινόταν σε καμία περίπτωση τόσο έντονος ξηρο-βοριας στην πεδιάδα.
Από εδώ και πέρα σταδιακά το αίτιο κατεβαίνει νοτιότερα στη χώρα και έτσι οι άνεμοι θα εξασθενίσουν ελαφρώς στην πεδιάδα επιτρέποντας να χιονίσει ασθενώς κατά τόπους εως και αυριο το μεσημέρι. Οι προσήνεμες στον βορειο-ανατολικο και ανατολικό άνεμο περιοχές θα συνεχίσουν να έχουν τα πιο αξιόλογα φαινομενα και τα εκατοστά να ανεβαίνουν.
Δυστυχώς η κατάσταση βγήκε χειρότερη και ο αντικυκλωνικος τυπος καιρού ηταν πολυ πιο ενισχυμένος σε σχέση με τα προγνωστικά στοιχεία με σημαντική επίπτωση στα φαινομενα.

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13498 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*