ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

τεμπων

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Αυτοκινητόδρομοι για την κακοκαιρία


Εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανακοινώνει ότι ο επιχειρησιακός της μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου γνωρίζουμε καλά ότι ένα σημαντικό μέσο αποφυγής ταλαιπωρίας σε συνθήκες κακοκαιρίας είναι η πρόληψη.

Για το λόγο αυτό, συνιστούμε και στους οδηγούς που θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου να λάβουν και αυτοί κάποια απλά αλλά σημαντικά μέτρα:

· Προσπαθήστε να αλλάξετε το σχεδιασμό του ταξιδιού σας και να μετακινηθείτε πριν την έλευση ή μετά τη λήξη της κακοκαιρίας και κατά προτίμηση με το φως της ημέρας.

· Εάν δεν έχετε χειμερινά ελαστικά, τότε να έχετε πάντα μαζί μας αλυσίδες, τις οποίες πρέπει να έχετε τοποθετήσει και αφαιρέσει ξανά πριν ταξιδέψετε ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι σε καλή κατάσταση.

· Φροντίστε να έχετε πάντοτε όσο πιο γεμάτο γίνεται το ρεζερβουάρ, γιατί ενδέχεται το ταξίδι σας να διαρκέσει περισσότερο και να περιλαμβάνει στάσεις.

· Ακολουθείστε τις οδηγίες της Τροχαίας.

· Εάν χρειαστεί να σταματήσετε στον Αυτοκινητόδρομο σταματήστε μόνο δεξιά. Ειδικά η αριστερή λωρίδα πρέπει να μένει πάντα ανοικτή, καθώς εκεί κινούνται κατά κύριο λόγο τα εκχιονιστικά.

· Μην προσπερνάτε ποτέ τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ακολουθήστε τα σε ασφαλή απόσταση.

· Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε τον αριθμό 1075.

Τέλος, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο με τις οδηγίες για την οδήγηση με χιόνι που θα βρείτε αναρτημένο τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της Εταιρίας όσο και στο λογαριασμό της Εταιρίας στο Facebook».

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest