ΕΚΝΛ: Όχι στην θεσμοθέτηση χώρων εποπτευόμενου θανάτου

ΕΚΝΛ: Όχι στην θεσμοθέτηση χώρων εποπτευόμενου θανάτου

Όχι στην θεσμοθέτηση των «Χώρων Εποπτευόμενου Θανάτου»!
Όχι σε όλα τα Ναρκωτικά !

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν.Λάρισας, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα συνέχεια της αντιλαϊκής επίθεσης με την θεσμοθέτηση της δημιουργίας «χώρων εποπτευόμενης χρήσης» ναρκωτικών ουσιών. Στην ουσία πρόκειται για χώρους εποπτευόμενου θανάτου για τους νέους και αποτελεί πρόκληση για την νέα γενιά όταν ονομάζει αυτή την εγκληματική μεθόδευση δικαίωμα του ατόμου να κάνει επιλογές αναφορικά με την ζωή του». Όταν η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει κατεδαφίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα για τους νέους ανθρώπους.
Είναι ακόμη μία αντιλαϊκή «εκκρεμότητα» που η κυβέρνηση έρχεται να λύσει καθώς η συζήτηση για το συγκεκριμένο μέτρο έχει ανοίξει εδώ και 15 χρόνια από όλες τι προηγούμενες κυβερνήσεις(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) αντιμετωπίζοντας τους νέους που ζούνε στην κόλαση των ναρκωτικών ως «τελειωμένη υπόθεση», σπρώχνοντας τους στην φυλακή ενός νομιμοποιημένου περιθωρίου. Αποτελεί ένα από τα ποιο απάνθρωπα κι εγκληματικά μέτρα διαχείρισης του προβλήματος των ναρκωτικών. Αφαιρούν έτσι την δυνατότητα από τον εξαρτημένο να αλλάξει την πορεία του, να κερδίσει την ζωή. Μετατρέπουν το σύνθετο πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης σε πρόβλημα «ιατρικό» και «δημόσιας τάξης». Αυτό σημαίνει στην πράξη η πολιτική «μείωσης της βλάβης» της ΕΕ για τα ναρκωτικά.
Όλα αυτά αποτελούν ακόμη ένα κρίκο στην αλυσίδα για την νομιμοποίησης της χρήσης και της εμπορίας των ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται τεράστια προσπάθεια με διάφορες μορφές και τρόπους(νομιμοποίηση καλλιέργειας φαρμακευτικής, βιομηχανική κάνναβης, έντονη προβολή προϊόντων κάνναβης κα) για να απενοχοποιηθούν στην συνείδηση της νεολαίας και του λαού.
Καλούμε όλους τους νέους, τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτή αθλιότητα που διαμορφώνουν γύρω μας, να μην συμβιβαστούν με μια ζωή χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Να οργανωθούν, να μπουν στις γραμμές του εργατικού-λαϊκού κινήματος και να παλέψουν απαιτώντας :

  • Να αποσυρθεί η εγκληματική διάταξη για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης.
  • Κανένας διαχωρισμός, όχι σε όλα τα ναρκωτικά.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης. Επαρκή κονδύλια και εφαρμογή σχεδίου δράσης με προτεραιότητα την πρόληψη. Ανάπτυξη των θεραπευτικών προγραμμάτων για την απεξάρτηση και κοινωνική ένταξη.
τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com

Νομός Λάρισας