Έκοψε πίτα ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Η ΑΡΩΓΗ» (φωτ)

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του συλλόγου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αμπελώνα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον πατέρα Γεώργιο. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου και στις δραστηριότητες κατά την τελευταία διετία.

Τόνισε την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Όπως ανέφερε ο κ. Κουκούλης Γιώργος ¨Ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Ο εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής. Είναι προσφοράς ψυχής. Όλοι μαζί λοιπόν, να κάνουμε τον εθελοντισμό πράξη, να κάνουμε τον εθελοντισμό στάση ζωής.

Σας καλούμε να ενστερνιστείτε και να διαδώσετε την ιδέα του εθελοντισμού, σας καλούμε βρεθείτε κοντά στο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Η ΑΡΩΓΗ» για μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το Δήμο μας την πιο εθελοντική πόλη άρα πιο άμεση, πιο προσιτή, πιο ζωντανή, πιο ανθρώπινη¨. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα η «Η ΑΡΩΓΗ» καταξιώνεται στη συνείδηση των κατοίκων του Αμπελώνα, και όλο και περισσότεροι Αμπελωνίτες τον εμπιστεύονται για το κοινωνικό έργο που επιτελεί. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος από την αρχή της λειτουργίας του συλλόγου.

Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Αναφέρθηκε στην λειτουργία της της δομής του συλλόγου ” Το Μαγαζάκι της Αλληλεγγύης” όπου κατά την διετία 2017-18 περίπου 200 άτομα προσήλθαν και πήραν ρούχα, παπούτσια, είδη οικιακής χρήσης καθώς και τρόφιμα. Επίσης αναφέρθηκε στη έναρξη λειτουργίας της παιδικής χορωδίας αλλά και την έναρξη σε λίγο χορωδίας Ενηλίκων Ο κ. Κουκουλης ευχαρίστησε τους Διευθυντές τους δασκάλους και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου που για 3η συνεχόμενη χρονιά συγκεντρώνουν ρούχα και παιχνίδια και προσφέρουν στην Αρωγή για μοιρασθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Την κοπή της πίτας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ Σαρχωσης Παναγιώτης οποίος σε σύντομο χαιρετισμό μίλησε για την αναγκαιότητα της εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Χρυσοβέργης Κων/νος, ο πρώην Δήμαρχος Αμπελώνα Χρυσοβέργης Αθανάσιος, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Τυρνάβου Κοκκουρας Γιάννης, Ροντουλης Αστεριος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιαννόπουλος Ανδρέας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα Μουγδή Τούλα, μέλη και φίλοι του Συλλόγου Μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας πραγματοποιήθηκε η εκλοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου από την οποία προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Εξελέγησαν οι:

  • Αναγνώστου Χαρίκλεια,
  • Ανδρεοπούλου –Τζαφέρη Ιωάννα,
  • Κουκούλης Γεώργιος,
  • Μίχου – Χρυσοβέργη Κυριακούλα,
  • Γκουγκουστάμος Δημήτριος
  • Καφφές Αστέριος.
  • Οι νεοεκλεγέντες μέσα σε χρονικό διάστημα 10 ημερών θα συνέλθουν για να συγκροτηθούν σε σώμα.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com