Άνοιγμα των αγορών για τους Συνεταιρισμούς

ΤΥΡΝΑΒΟΣ


Επίσκεψη του Γ.Γ Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Αυλωνίτη Δημητρίου και του Προέδρου του Ο.Κ.Α.Α. (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. κ. Μυτιληνάκη Μιχάλη, έγινε προχθες στον Τύρναβο. Είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους Συνεταιρισμών και παρουσίασαν τις δυνατότητες που έχουν πλέον οι Συνεταιριστές να βελτιώσουν την πρόσβαση στις αγορές μέσα στο νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία, που θα στηρίξουν την προώθηση των προϊόντων τους.
Στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου η δυναμική της παραγωγικής διαδικασίας του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα είναι τεράστια. Η προώθηση των προϊόντων γίνεται όμως με παλιές μεθόδους και με τρόπο που ακόμα και το αχλάδι ή τα προϊόντα αμπέλου χάνουν την προστιθέμενη αξία, που προσθέτει ο τόπος και το όνομα “Τυρνάβου”.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης επεσήμανε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες των υπουργείων να βελτιώσουν τις προσπάθειες που θα κάνουν οι Συνεταιρισμοί για την ένταξή τους στη νέα πραγματικότητα διακίνησης των προϊόντων.
Στην συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος, αφού επεσήμανε τις αδυναμίες που έχουν οι παραγωγικοί φορείς να προωθήσουν τα προϊόντα τους, υποσχέθηκε πως με τα δικά του εργαλεία το Επιμελητήριο μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει τις όποιες προωθητικές πρωτοβουλίες.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest