22 Ιανουαρίου 2022

Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Πλήθος πιστών στις τελετές για τον Άγιο Χαράλαμπο

κιλελερ

Πλήθος πιστών πήρε μέρος στις θρησκευτικές τελετές προς τιμήν και μνήμην του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε  Ιερούς  Ναούς στο Δήμο Κιλελέρ.

Αποκορύφωμα η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στη δημοτική κοινότητα Νίκαιας και στις τοπικές κοινότητες Κυπαρισσίων, Νίκης και Πλατυκάμπου. Στη Νίκαια την παραμονή και στον Πλατύκαμπο στο μεθεόρτιο εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι των κοινοτήτων και τοπικοί παράγοντες.


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΕΘΕΡΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πλατυκάμπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον μεθέορτο εσπερινό για την εορτή του προστάτου και εφόρου της ενορίας. Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας ποιμενάρχης μίλησε για το ύψιστο μυστήριο της Ιερωσύνης, κάνοντας λόγο για το πώς πρέπει να είναι ένας ιερεύς μιμούμενος την ζωή του Ιερέως Αγίου Χαραλάμπους. Πρό της απολύσεως ευχαρίστησε το ποίμνιο της όμορφης κωμοπόλεως του Δήμου Κιλελέρ για την προσέλευση του και την αγάπη του προς την τοπική Εκκλησία.

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Pin It on Pinterest