Αναστάσιος Βόπης 

«Να διατηρήσουμε ζωντανή την λειτουργική παράδοση της εκκλησίας μας όπως αυτήν αποτυπώνεται μέσα από το τυπικό», προέτρεψε κλήρο και λαό, ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, από τον περικαλλέστατο πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης.

Ο κ. Ιερώνυμος που προεξήρχε των ιερών ακολουθιών της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελο π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, τον γενικό αρχιερατικό π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και πλειάδα κληρικών της μητροπόλεως, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα και στην αξία των ιερών ακολουθιών, υπογράμμισε πως «Πολλές φορές, μπορεί να θεωρούμε και να νομίζουμε τις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας λίγο κουραστικές. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε, ότι μέσα στον πλούτο της θείας λατρείας, τίποτα δεν είναι περιττό. Όλα έχουν την θέση τους, την ερμηνεία τους και την εξήγησή τους».

Απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα που κατέκλυσε το ναό, ο μητροπολίτης Λαρίσης, επισήμανε πως «Έτσι μας τα παρέδωσαν οι πατέρες της Εκκλησίας μας. Έτσι θα πρέπει να τα κρατήσουμε και να πραγματοποιούμαι τις εορτές των αγίων μας και εμείς. Έτσι θα πρέπει να τα παραδώσουμε στη συνέχεια».

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε από καρδίας όλους εκείνους που κοπίασαν και συνετέλεσαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της πανηγύρεως, ενώ ο προϊστάμενος του ναού π. Γεώργιος Γκέκας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιερώνυμο που λάμπρυνε με την Αρχιερατική του παρουσία την πανήγυρη της ενορίας.

agharalambis larisa7 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»
agharalambis larisa4 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»
agharalambis larisa6 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»
agharalambis larisa5 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»
agharalambis larisa8 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»
agharalambis larisa3 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»
agharalambis larisa9 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»
agharalambis larisa10 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»
agharalambis larisa2 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»
agharalambis larisa11 - Λαρίσης: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό»

orthodoxia.info

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *