25 Ιανουαρίου 2022

Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

ΚΕΛΛΑΣ: ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

κελλας, νομος λαρισας
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

«Η κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ήταν η τελευταία πράξη του δράματος. Το ξεπούλημα της Μακεδονίας ολοκληρώθηκε, πληγώνοντας τις Ελληνίδες και του Έλληνες, αλλοιώνοντας την ιστορία και ζημιώνοντας τα εθνικά συμφέροντα. Παρά την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Προθύμων εκτέλεσε το σχέδιό της και απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν έχει καμία εθνική ευαισθησία.
Αναγνώρισαν αμετάκλητα “μακεδονικό έθνος”, “μακεδονική γλώσσα”, “μακεδονικό λαό” καθώς και την ιστορική τους ύπαρξη. Τώρα, θα φροντίσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτής της άθλιας Συμφωνίας, να αστυνομεύσουν το κατασκεύασμά τους και να ελέγξουν συνειδήσεις, μέσω της καταστολής και της αναθεώρησης σχολικών βιβλίων και χαρτών. Δυστυχώς, τα χειρότερα είναι μπροστά μας».
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έπειτα από τη λήξη της ψηφοφορίας επί της πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας:
«Ο όρος “Βόρεια” αποτελεί, στην πραγματικότητα, ένα “φύλλο συκής”, αφού αφορά μόνο το κράτος των Σκοπίων και στους ιδιώτες θα επιτρέπεται απρόσκοπτα η χρήση του ονόματος “Μακεδονία” και των επιθετικών προσδιορισμών.
Καθ’ όλο το μεσολαβηθέν διάστημα μεταξύ των δύο ψηφοφοριών, ο κ. Ζάεφ δεν σταμάτησε στιγμή να αποκαλεί τη χώρα του “Μακεδονία”. Οι φαντασιώσεις περί “Μακεδόνων του Αιγαίου” και διδασκαλίας της “μακεδονικής γλώσσας” στην Ελλάδα έμειναν αναπάντητες από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που ενδεχομένως να ευχαριστιέται με τις εξελίξεις. Αρκετοί εξ αυτών, το 2008, δήλωσαν την υποστήριξή τους στο όνομα “Μακεδονία” σκέτο, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα στις σχέσεις των δύο λαών είναι “η πολεμική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ”. Ωστόσο, σήμερα, αναδεικνύονται στους πιο ένθερμους υποστηρικτές της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να δεχθούμε όλες αυτές τις δυσμενείς για τη χώρα μας συνέπειες, παραμένοντας αδρανείς. Διαβεβαιώνουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι, ως Κυβέρνηση, θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να αντιστρέψουμε τους εις βάρος μας συσχετισμούς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ένταξη στην ΕΕ συντελείται μέσα από το άνοιγμα και το κλείσιμο 35 κεφαλαίων, όπου διαθέτουμε το δικαίωμα άσκησης βέτο. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο, που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντα.
Ψηλά το κεφάλι! Η Μακεδονία είναι Ελλάδα!».

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Pin It on Pinterest