Το τριήμερο 25-27/01/2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η χειμερινή δράση υπαίθρου ανιχνευτών , απαρτιζόμενη από 17 άτομα , Εφήβους Προσκόπους και Ενήλικα στελέχη της 1ης -2ης -3ης Κοινότητας Λάρισας και της Κοινότητας Αμπελώνα , στην περιοχή της Ελασσόνας.

proskopoi ampelonas - Χειμερινή δράση στην Ελασσόνα...

Η δράση αυτή ήταν κυρίως πολιτιστικού χαρακτήρα με επισκέψεις στα πιο “hot spot” σημεία της πόλης της Ελασσόνας όπως το Μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας , στα γραφεία του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Ελασσόνας “On-Air 88,4” , στην τοπική εφημερίδα
«Η ΕΚΔΟΣΗ» , στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας καθώς και στο αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής. Σε όλα τα παραπάνω οι Έφηβοι Πρόσκοποι (Ανιχνευτές) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ντόπιους και με τη καθημερινή τους ενασχόληση . Ιδιαίτερη στιγμή αυτού του τριημέρου υπήρξε ο περίπατος στην πόλη της Ελασσόνας και πιο συγκεκριμένα η επίσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στη παλαιά Προσκοπική Εστία της Ελασσόνας , η οποία βρίσκεται στο λόφο του Προφήτη Ηλία και συνεχίζοντας μέσα στο άλσος είδαμε από ψηλά την θέα της πόλης!

proskopoi ampelonas 1 1 - Χειμερινή δράση στην Ελασσόνα...

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δημήτρη Μπουζούκη διευθυντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελασσόνας όπου μας στέγασε για 3 ημέρες και την Αλέκα Τζαντέ αντιδήμαρχο Ελασσόνα για τη πολύτιμη βοήθεια της .

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts