Χειμερινή δράση στην Ελασσόνα…

Χειμερινή δράση στην Ελασσόνα…

Το τριήμερο 25-27/01/2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η χειμερινή δράση υπαίθρου ανιχνευτών , απαρτιζόμενη από 17 άτομα , Εφήβους Προσκόπους και Ενήλικα στελέχη της 1ης -2ης -3ης Κοινότητας Λάρισας και της Κοινότητας Αμπελώνα , στην περιοχή της Ελασσόνας.


Η δράση αυτή ήταν κυρίως πολιτιστικού χαρακτήρα με επισκέψεις στα πιο “hot spot” σημεία της πόλης της Ελασσόνας όπως το Μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας , στα γραφεία του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Ελασσόνας “On-Air 88,4” , στην τοπική εφημερίδα
«Η ΕΚΔΟΣΗ» , στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας καθώς και στο αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής. Σε όλα τα παραπάνω οι Έφηβοι Πρόσκοποι (Ανιχνευτές) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ντόπιους και με τη καθημερινή τους ενασχόληση . Ιδιαίτερη στιγμή αυτού του τριημέρου υπήρξε ο περίπατος στην πόλη της Ελασσόνας και πιο συγκεκριμένα η επίσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στη παλαιά Προσκοπική Εστία της Ελασσόνας , η οποία βρίσκεται στο λόφο του Προφήτη Ηλία και συνεχίζοντας μέσα στο άλσος είδαμε από ψηλά την θέα της πόλης!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δημήτρη Μπουζούκη διευθυντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελασσόνας όπου μας στέγασε για 3 ημέρες και την Αλέκα Τζαντέ αντιδήμαρχο Ελασσόνα για τη πολύτιμη βοήθεια της .

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com

Αμπελώνας Δήμος Ελασσόνας