Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας για τη λειτουργία δομής προσφύγων στο Κυψελοχώρι

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

<< Το περασμένο καλοκαίρι με βάση πληροφορίες για επαναλειτουργία του στρατοπέδου Ζώγα, στο ΔΔ Κυψελοχωρίου Δήμου Τεμπών, ως Δομή φιλοξενίας Προσφύγων, υπήρξε από πλευράς μας σε συνεργασία με την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλίας, άμεση κινητοποίηση (ανακοινώσεις, συναντήσεις κλπ) με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστολή του εν λόγω σχεδιασμού.
Ξαφνικά το τελευταίο χρονικό διάστημα ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα για απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ώστε το ‘Στρατόπεδο Ζώγα’ να λειτουργήσει ως οργανωμένη Δομή με προκάτ οικίσκους, ως τον ερχόμενο Μάιο.
Θυμίζουμε ότι ήδη λειτουργεί μια τέτοια Δομή στο νομό μας με περίπου 1500 άτομα στο Κουτσόχερο Λάρισας, ενώ οι πληροφορίες μιλάνε ότι η υπό ίδρυση Δομή θα είναι δυναμικότητας περίπου 800 ατόμων. Δηλαδή στο νομό μας θα λειτουργούν δύο Δομές με συνολικό πληθυσμό σχεδόν 2.300 άτομα.

  • Αλήθεια γιατί όλα αυτά στο νομό Λάρισας;
  • Τι σχεδιασμός Μεταναστευτικής πολιτικής είναι αυτός;
  • Σκέφθηκε κανείς τα προβλήματα που θα προκύψουν στην Αστυνόμευση;
  • Ερωτήθηκε το Αρχηγείο και η τοπική Υπηρεσιακή Διοίκηση;
  • Ποια η θέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Βουλευτών;
    Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων αστυνομικών δε θα πάψουμε να αναδεικνύουμε ζητήματα. Γίνεται καθημερινά ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας για αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες των περιφερειακών Δήμων. Ζητάμε υπεύθυνη ενημέρωση.
    Αν στη τελική κάποιοι επιθυμούν να εφαρμόσουν το σχεδιασμό τους, εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ενίσχυση των ΑΤ Κιλελέρ (Δομή Κουτσοχέρου) και ΑΤ Τεμπών (Δομή Κυψελοχωρίου) με -20- άτομα από περιοχές εκτός νομού Λάρισας. Καιρός να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους….. >>.