Έναν διαφορετικό επισκέπτη, υποδέχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης, οι Πυροσβέστες της ΠΥ Λαμίας. Στην είσοδο της υπηρεσίας τους βρέθηκε ο λεγόμενος και «ποδηλάτης των 4 ηπείρων» κατά κόσμον Τζάκι Τσεν (Jacky Chen) που κάνει το γύρο του κόσμου πάνω σε δύο ρόδες!

Ο Τζάκι είναι από την Ταιβάν και θα κλείσει σε λίγες ημέρες τα 40 του χρόνια. Έχει σπουδάσει φυσική στο  National Chung Hsing University και πριν από μερικά χρόνια, συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου του 2015, αποφάσισε ξεκινώντας από την Αλάσκα να γυρίσει τον κόσμο για να επιστρέψει στην Τάιπεϊ.

Στην Ελλάδα έτυχε ιδιαίτερης φιλοξενίας σε όλους τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς από όπου πέρασε, προσφέροντάς του και στέγη. Όταν δεν είναι τόσο τυχερός και σε χώρες που δεν είναι τόσο φιλόξενες, έχει μαζί του σκηνή και ένα μικρό νοικοκυριό που το κουβαλάει στην μπαγκαζιέρα του την οποία σέρνει με το ποδήλατό του.

ximos 300X250 - Στη Λαμία ο ποδηλάτης των τεσσάρων ηπείρων

Στη Λαμία, το πρωί της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον καλωσόρισαν ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής και ο Υποδιοικητής της ΠΥ Λαμίας, Λάμπρος Καλοπήτας, οι οποίοι μάλιστα ενημέρωσαν και τον επόμενο σταθμό στη Λιβαδειά προκειμένου να του προσφέρουν βοήθεια στο ταξίδι του.

Το ταξίδι του στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί πιθανότατα την Παρασκευή στην Αθήνα, από όπου θα συνεχίσει για Αίγυπτο. Αν όλα πάνε καλά, πράγμα που του το ευχόμαστε ολόψυχα, θα βρεθεί στην πατρίδα του την Ταϊβάν μετά από έξι χρόνια, το 2021 δηλαδή, μέσω Ιαπωνίας.

podilatis - Στη Λαμία ο ποδηλάτης των τεσσάρων ηπείρων

Πηγή: LamiaReport

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *