Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος  στην εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος στην εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον τομέα ισότητας της ΕνΠε παρευρέθηκε ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων ν. Λάρισας.

Στην σύντομη παρέμβασή του από το βήμα ανέφερε τα εξής:

“Καταρχάς θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Τομέα Ισότητας την ΕνΠε, αλλά και σε όλους όσου συνείσφεραν για τη διοργάνωση και την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Είναι πολύ ωφέλιμο να ενημερώνονται οι πολίτες για τα σημαντικά ζητήματα της χώρας κι αυτό έχει μεγαλύτερη αξία όταν γίνεται από τους καθ’ύλην αρμόδιους, τους επιστήμονες, τους γνώστες των θεμάτων.

Οι έρευνες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και της διαΝΕΟσις, που αναλύθηκαν λεπτομερώς από τους προηγούμενους ομιλητές καταδεικνύουν τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι μία. Χρόνο με το χρόνο οι Έλληνες γινόμαστε λιγότεροι και γηραιότεροι. Αυτό πρέπει με κάποιον τρόπο να αλλάξει.

Αποτελεί αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης πολιτικής για την οικογένεια από την εκάστοτε κυβέρνηση. Οι ρυθμίσεις που υπάρχουν, όπως φαίνεται δεν αρκούν. Χρειάζονται περισσότερα κίνητρα για τα νέα ζευγάρια, να νιώσουν περισσότερη ασφάλεια, ώστε ν’ αποφασίσουν ν’ αποκτήσουν παιδιά. Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση η οποία επηρεάζει αρνητικά το δημογραφικό της χώρας μας. Το αρνητικό αποτέλεσμα που αναλύουμε σήμερα οφείλεται -εκτός των παραπάνω- στην κουλτούρα των ανθρώπων της ηλικίας μου και τα πρότυπα με τα οποία μεγαλώνει η νέα γενιά.

Οφείλει η κυβέρνηση να εκπονήσει και να εφαρμόσει ένα ευρύτατο σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος για να μην επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια.


Ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γνωρίζω το πρόβλημα μέσω της μείωσης του μαθητικού δυναμικού, αλλά και ως Ένωση Κεντρώων έχουμε προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του.

Ελπίζω αυτές οι προτάσεις που ακούστηκαν σήμερα να τις κάνει πράξη κάποια κυβέρνηση. Να καταφέρει αυτό που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ, δηλαδή να ενώσει δυνάμεις. Να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και αποφάσεις, να στηριχθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποί δεν θα ασκήσουν μία στείρα κριτική για ένα τόσο σημαντικό σκοπό, διότι αυτό αφορά εμάς, τα παιδιά μας, το έθνος μας και τα χιλιάδες χρόνια ιστορίας μας. “

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com

Λάρισα