Δέσμευση Περιφερειάρχη από Αμπελώνα.

Την άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αποκατάσταση των ζημιών στον τρούλο του ιστορικού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα με τη χορήγηση ποσού 75.000 ευρώ, δεσμεύτηκε την Κυριακή 27/1 στην “Ημέρα τιμής και μνήμης εθελοντών αιμοδοτών” από το σύλλογο «Η Ελπίδα» στον Αμπελώνα, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός με τη συνεργασία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Ο τρούλος του ιστορικού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα στο ανατολικό τμήμα του, τα μεταλλικά “λέπια” έχουν σκουριάσει ενώ μερικά έχουν αποκολληθεί λόγω της πολυκαιρίας με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να εισέρχεται στο εσωτερικό του τρούλου καταστρέφοντας έτσι την τοιχογραφία του Παντοκράτορα, αλλά και τον σοβά.

αμπελώνας

Επίσης, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ενημέρωσαν για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στον Αμπελώνα, όπως, ασφαλτοστρώσεις των δρόμων που συνδέουν τον Αμπελώνα με το πεδίο βολής αλλά και τον Τύρναβο με τον Αμπελώνα από το οινοποιείο μέχρι την οδό Θερμοπυλών, μέσω ΕΣΠΑ και ΛΙΝΤΕΡ, το Κλειστό Γυμναστήριο, την αναβάθμιση του ΚΑΠΗ και την μετατροπή του παλιού δημαρχείου σε έναν πολυχώρο πολιτισμού, έναν ποδηλατόδρομο, τον κεντρικό αύλακα, την λαϊκή αγορά, την υπογείωση των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου.