Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ


Στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών παραβρέθηκε το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 2019, ευγενώς προσκληθείς υπό του οικείου Ποιμενάρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος για να συμμετάσχει στην ιερατική σύναξη και κοπή της Αγιοβασιλόπιτας.
Το μεσημέρι έτυχε θερμής υποδοχής, κατά την μοναστική τάξη, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο από την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεοφυλάκτη, καθώς και τον πνευματικό της Μονής, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου Γέροντα Ιγνάτιο.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του ξεναγήθηκε στους χώρους της Ιεράς Μονής και συνομίλησε με τις μοναχές επί πνευματικών θεμάτων.

Στη συνέχεια, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων πραγματοποιήθηκε η 1η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών για το έτος 2019. Η όλη εκδήλωση άρχισε με την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Εν συνεχεία ο παρεπιδημών στην πόλη μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ανέπτυξε προς τους κληρικούς της Μητροπόλεώς Τρίκκης και Σταγών σκέψεις για την διακονία του ιερέως στον σύγχρονο κόσμο και για την διοίκηση μιας ενορίας.
Ο Σεβασμιώτατος πριν την έναρξη της ομιλίας ο ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google