22 Ιανουαρίου 2022

Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΜΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΛΗΛΩΝ

LARISA

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, χαιρετίζει την απόφαση των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Αγροτικών Συλλόγων απ’ όλη την Θεσσαλία, να ξεκινήσουν νέο γύρο κινητοποιήσεων, με αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, την Δευτέρα 28 Γενάρη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στην ΚΑΠ της Ε.Ε που τους αφανίζει και οδηγεί τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια ολοένα και λιγότερων επιχειρηματιών.
Το μεσημέρι της Δευτέρας 28/1/2019, στις 1.30 μ.μ, καλούμε συνδικαλιστές, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, που μπορούν εκείνη την ώρα να συγκεντρωθούμε στον κόμβο της Νίκαιας (στο δρόμο προς το ΙΚΕΑ), για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράταξή μας στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, στηρίζει τα αιτήματα που διεκδικούν και εκφράζουν τις ανάγκες των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων, για:
– Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.
– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.
– Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.
– Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.
– ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
– Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
– Να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, το ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.
– Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
– Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
– Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγώνων.

ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Pin It on Pinterest