Στα όρια του ο Πηνειός στο Φράγμα Γυρτώνης.

Μεγάλες ποσότητες νερού άρχισε να δέχεται από το πρωί της Παρασκευής ο ποταμός Πηνειός στο Φράγμα Γυρτώνης, ενώ σε οριακό σημείο βρίσκεται τώρα η στάθμη του ποταμού.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ωρων και κατ’ επέκταση το λιώσιμο του χιονιού στα ορεινά των Τρικάλων αποτέλεσαν την αφορμή να αυξηθεί η στάθμη των ποταμών και παραποτάμων στο ν. Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του krinitrikalon.gr ο Πηνειός ποταμός υπερχείλισε σε αγροτικές περιοχές του Κλοκοτού, του Κεραμιδίου, του Ζάρκου και της Πηνειάδας

Το φαινόμενο παρακολουθούσαν από την έναρξη του, οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, ο Δήμος Φαρκαδόνας, όπως φυσικά και η Περιφερειακή Ενότητα, δηλώνοντας πανέτοιμοι να επέμβουν, όταν και όποτε χρειαστεί.

Στην περιοχή του Κλοκοτού, και δη στην επαρχιακή οδό που συνδέει μέσω γέφυρα τον Κλοκοτό με το όμορο διαμέρισμα της Μαραθέας Καρδίτσας, διεκόπη από το βράδυ της Πέμπτης η κυκλοφορία, μιας η γέφυρα του Πηνειού ποταμού κατακλίστηκε από νερά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διέλθουν ούτε αγροτικά μηχανήματα.