Διεθνές Συνέδριο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ελλαδα


Διεθνές Συνέδριο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “BLUEMED” με τίτλο «Dive in Blue Growth» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επικεφαλής εταίρος του διακρατικού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2014-2020 “BLUEMED”, σε συνεργασία με άλλους 10 φορείς πέντε χωρών της Μεσογείου: Ατλαντίς Συμβουλευτική (GR), Πανεπιστήμιο της Calabria (IT), Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ (HR), Υπουργείο Πολιτιστικής κληρονομιάς, Δραστηριοτήτων και Τουρισμού της Ιταλίας, (IT) Πανεπιστήμιο της Κύπρου (CY), Πανεπιστήμιο Πατρών (GR), Ταμείο Παρακαταθηκών του Πανεπιστημίου της Περιφέρειας Μούρθια FUERM (ES), Οργανισμός Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ντουμπρόβνικ DUNEA (HR) , Υπουργείο Πολιτισμού και Aθλητισμού της Ελλάδος – Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (GR), με επικεφαλή εταίρο του έργου το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (GR) και με την υποστήριξη της Κοινότητας MED για την αειφορία του τουρισμού, συνδιοργανώνουν ένα διεθνές συνέδριο με Θέμα τη Διαχείριση των Προσβάσιμων Υποθαλάσσιων Περιοχών Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, “Dive in Blue Growth”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 18 Οκτωβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της A.E. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Το πρόγραμμα BLUEMED έχει ως στόχο να σχεδιάσει, να δοκιμάσει πιλοτικά και να συντονίσει Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους, Καταδυτικά Πάρκα και Κέντα Ευαισθητοποίησης της Γνώσης με στόχο την προώθηση και προστασία της υποθαλάσσιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου αξιοποιώντας και συντηρώντας την παράκτια περιοχή της Μεσογείου, μέσα από την ανάπτυξη και ενίσχυση υπεύθυνων και αειφόρων μοντέλων παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού. Στο πλαίσιο του βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου το συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για υποθαλάσσιους αρχαιολόγους, δημόσιους οργανισμούς, τοπικές κυβερνήσεις και αρχές, Πανεπιστήμια, θαλάσσιους ερευνητές, ΜΚΟ, τουριστικούς οργανισμούς, διαχειριστικές αρχές καταδυτικών πάρκων, παράγοντες του κλάδου των υποβρύχιων τεχνολογιών και των καταδύσεων για την ανταλλαγή απόψεων σχετικών με προβλήματα και λύσεις που επικεντρώνονται στην υποθαλάσσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα BLUEMED και το Διεθνές Συνέδριο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://bluemed.interreg-med.eu/.
Παρακάτω παρουσιάζεται το ανοιχτό κάλεσμα του συνεδρίου για την υποβολή των περιλήψεων των επιστημονικών εργασιών.


κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest