ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

λαρισα

Ειρηνική πορεία στο γραφείο του Κόκκαλη μετά την εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας


Εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας συνδιοργανώνουν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αύριο Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία (ΠΠΛ-Μ) με την ευλογία και την υποστήριξη του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Η συντονιστική επιτροπή της ΠΠΛ-Μ αποφάσισε μετά την αυριανή εκδήλωση στο ΔΩΛ να προταθεί στους παρευρισκόμενους να πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία προς το γραφείο του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή κ. Κόκκαλη.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Αθανάσιος Καραθανάσης (Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), με θέμα: «Γλώσσα και ταυτότητα των Σκοπίων», Μαρία Μαντούβαλου (Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με θέμα: «Η Μακεδονία του Γεωργίου Μόδη».

* Ο Αθανάσιος Καραθανάσης είναι ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. και καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Σπούδασε φιλολογία, ιστορία και θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας και το Πανεπιστήμιο της Πάδοβας. Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και Θεολογίας, υφηγητής και επίκουρος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έγραψε 30 βιβλία και 350 μελέτες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Σήμερα είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού, ενώ την περίοδο 2015 – 2018 διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

* Η Μαρία Μαντούβαλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια των Σχέσεων της Νεοελληνικής Φιλολογίας με αρχαία και βυζαντινή Γραμματεία, του Τμήματος Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατάγεται από τη Μάνη, γεννήθηκε στον Πειραιά, πρώην μέλος των τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δίδαξε ως προσκεκλημένη καθηγήτρια σε πανεπιστήμια στον Καναδά και τη Γερμανία. Έχει κάνει επιστημονική έρευνα σε πολλά μέρη του κόσμου. Έχει δώσει πλήθος συνεντεύξεων και διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δίδαξε για αρκετά χρόνια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρείας των Φίλων του Λαού. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοσερβικής Φιλίας. Έχει συγγράψει πολλά έργα.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest