maketa gif2 - Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ-ΛΥΓΑΡΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΣΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟ

Kokkalis banners 728x90 - Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού

Συνάδερφοι η επίσκεψη του υπουργού ήταν όπως την περιμέναμε δηλαδή μια προεκλογική φιέστα χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις στον αγροτικό κόσμο τις περιοχής μας και λύσεις των προβλημάτων του. Δεν μας απάντησε το τη προτίθεται να κάνει για τις εξευτελιστικές τιμές που είχαν για άλλη μια φορά τα προιόντα μας. Ενώ και για το κόστος παραγωγής δεν έδωσε απαντήσεις ούτε για το διπλάσιο πετρέλαιο ούτε για τις διπλάσιες τιμές στα γεωργικά φάρμακα λιπάσματα και σπόρους που πληρώνουμε σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη τις Ε.Ε, αρκέστηκε μόνο να μας πει για το ρεύμα ότι θα υπάρχει πτώση μέσο φωτοβολταίκων έργων.
Όσοι συνάδερφοι των ευχαρίστησαν προκαταβολικά για τα ψίχουλα που προτίθεται να δώσει στου ροδακινοπαραγωγούς και τους αχλαδωπαραγωγούς μέσο του de minimis έμεινα στο τέλος με τις ευχαριστίες αφού η απάντηση του υπουργού ήταν ότι είναι από τη Λακώνια (Λακωνικός λόγος) και δεν μπορεί να δεσμευτεί ούτε για το χρονικό διάστημα στο οποίο θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί και ούτε για τα χρήματα(ψίχουλα) τα οποία θα του δοθούν.
Σχετικά με τα ζητήματα του ΕΛΓΑ έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του οργανισμού κ. Κούρεμπε ο οποίος μας είπε ότι δεν ευθίνεται για τον υπάρχων κανονισμό αφού είναι από το 2011 και ότι προτίθετε να τον αλλάξει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές που προτείνε δεν αλλάζουν την ουσία του οργανισμού αφού θα παραμείνει φοροεισπρακτικός και ούτε θα μας αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφαλαίο αλλά ούτε θα υπάρχει επαρκείς κρατική χρηματοδότηση. Ενώ για την κοροιδία που έχουν υποστεί οι ροδακινοπαραγωγοί και οι αμπελουργοί με τις άδικες εξερέσεις από τις αποζημιώσεις των παραγωγών τους από τις βροχοπτώσεις μας είπε ότι ήταν αλλά τα ζημιογόνα αίτια τα οποία δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.
Το καλύτερο μας το άφησαν για το τέλος όπου έκαναν την φιέστα κηδεία όταν ξαναπήρε το λόγο ο υπουργός ο οποίος αναφερώμενος στους διήμερους αμπελοκαλλιεργιτές για το χύμα τσίπουρο πρότεινε ως λύση να προχωρούν στην εμφιάλωση με ετικέτα ώστε να μπεί μια τάξη στο χύμα και αφορολόγητο τσίπουρο αφού όπως είπε υπάρχουν οι πιέσεις των ποτοπιών προς την Ε.Ε. Δηλαδή ήρθε στον Τύρναβο για να μας πει φοροφυγάδες και ότι θα βάλει ταφόπλακα στο χύμα τσίπουρο το οποίο αποτελεί συμπλήρωμα στο πενιχρό αγροτικό εισόδημα των αμπελοκαλλιεργιτών. Εξυπηρετώντας καθαρά τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και τον πολυεθνικών οι οποίοι έχουν εισβάλει το τελευταία χρονιά στο χώρο της ποτοπιίας. Δεν έδωσε καμία απάντηση στις καταγγελίες μας για την εισαγωγή πρώτων υλών οι που σχετίζονται με την σταφυλική παραγωγή οι οποίες πρώτες ύλες εισάγονται από τρίτες χώρες το ποιοι της εισάγουν και το ποιοι είναι οι παραλύπτες. Εκεί πρέπει να βάλει τάξη και όχι στους αμπελοκαλλιεργιτές που μεταποιούν το αγνό αγροτικό τους προιόν.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε και η πρόταση την οπόια κατέθεσε ο σύμβουλος του δήμαρχου με τον οποίων πηγενοερχονάν στην Αθήνα επί δυο μήνες για να βρεί λύση για την προηγούμενη αποσταχτική περίοδο. Πρόταση η οποία ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τα λεγόμενα του υπουργού μικρά αποστακτήρια-τυποποιητίρια με ετικέτες. Τα συμπεράσματα μας τα βγάλαμε το γιατί εξερούνταν από τις συναντήσεις αυτές οι εκπρόσωποι των αμβυκούχων και των αγροτικών συλλόγων.
Συνάδερφοι δεν πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι αλλά με νέους αγώνες να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι στην σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή 11/1/2019 και ώρα 7¨00μμ στο Εμμανουήλιο πνευματικό κέντρο στον Τύρναβο.

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me: